En stark pinne borta mot Bollnäs

  • 23/12/2018

IFK Motalas patenterade defensiv, under inflytandet av tränare Sjöholm, firade på fredagskvällen nya triumfer då blåvitt lyckades bärga en pinne borta mot topplaget Bollnäs.

Det är inte många lag som kommer till bandytokiga hälsingefästet Bollnäs hemmakula Sävstaås och plockar poäng, laget är erkänt skickligt på hemmaplan, så denna insats är anmärkningsvärt stark. Detta bevisas av att det i direkt anslutning till att slutsignalen gick diskuterades om Motalas insats på diverse bandyrelaterade hemsidor.

Annars började matchen på värsta tänkbara sätt då en av Sveriges största bandystjärnor, Per Hellmyrs, direkt efter avslag rann igenom ett synbart yrvaket bortaförsvar och satte ledningsmålet. 16 sekunder in på matchen låg IFK alltså under på Sävstaås. Måhända var detta en väckarklocka för sedan kuggade det defensiva blåvita maskineriet i, och IFK låg hela tiden rätt i sitt försvarsspel.

Dessutom var östgötarna farliga i omställningsspelet och hastigt men mindre lustigt för hälsingarna hade IFK vänt på steken till 1-2. Vid ställningen 2-2 tog i andra halvlek blåvitt återigen ledningen men den kvitterades av Bollnäs till slutsiffrorna 3-3.

Bandytyckare som såg matchen framhäver IFK:s laginsats framför allt i den ramstarka defensiven. Även om Bollnäs hade taktpinnen tilläts aldrig hälsingarna att ta målmässigt kommando, (så när som på Hellmyrs snabba ledningsmål i matchstarten), och det är ett erkännande av IFK som ett skickligt bandylag.

Nu väntar uppehåll för jul innan VSK väntar på bortais i annandagsfighten. Nog borde gårdagskvällens insats gett Michael Carlsson, Västeråscoachen, lite huvudbry inför den matchen?

Målskyttar på Sävstaås: Philip Florén, Kasperi Hirvonen samt Patrik Spångberg.    

Inga kommentarer till "En stark pinne borta mot Bollnäs"


    Kommentera

    .