Nu tar laget sommaruppehåll

  • 30/06/2019

Att enbart träna hårt på ett generellt plan är inte rätt väg att gå för en elitidrottare. Träning utan tanke och planering riskerar tvärtom att bli kontraproduktiv och i värsta fall direkt skadlig för den enskilde idrottsmannen. Med det i tankarna har IFK denna försäsong satsat på att individualisera uppbyggnadsträningen med den enskilde spelarens specifika behov i fokus, något som ska generera god fysik och bra förutsättningar för att kunna prestera på sitt maximala läge då matchsäsongen drar igång.

Efter en tuff vår för spelarna går de från och med vecka 27 ut på ”semester”. Semester är dock ett ord som i detta sammanhang ska tas med en nypa salt, spelarna har ett gediget individuellt träningsschema med sig på ledigheten. Hemsidan har tagit tempen på tränare Sjöholm inför sommarledigheten.

Hur summerar du vårens försäsongsträning?

– Våren har varit bra och killarna har tränat på riktigt bra. Vi känns starka och många har tagit stora kliv i sin personliga utveckling rent fysiskt. Det som är extra kul är att vi fått upp medvetenheten ytterligare för hur och varför man tränar på vissa saker. De har tagit till sig mycket av det nya med tekniken och så vidare även om vi fått trimma in en del saker. Vi har ökat antalet pass samtidigt som passen blivit mer personliga för varje individs utveckling.

– Sex pass i veckan har klarats av under våren med grundblocket som är otroligt viktig för framtiden

Hur ser schemat ut för killarna under sommaren?

– Under sommaren blir lite mer fokus på återhämtning och grundkondition samt mer inriktning på explosivstyrka. De ska vara redo när vi drar igång v.32 för då ökar intensiteten i träningen samt att de första matcherna närmar sig

Hur ligger fokuset på träningen när ni samlas i höst?

-Målet är att alla ska vara redo för en intensiv höst när det drar igång igen. Vi kommer mer och mer flytta fokus från uppbyggnad till ren bandyträning och sedan börjar teoridelen på allvar.

– Gruppdynamiken kommer vi gå in på så vi bygger vidare på den starka gemenskap vi har idag och spetsar till oss ytterligare. Nu blir hösten lite annorlunda eftersom vi ska spela både Svenska cupen och World cup vilket ska bli riktigt kul. Killarna kommer få spela tävlingsmatcher innan serien startar vilket vi inte gjort på många år. Det hoppas jag ska göra oss ännu mer redo när serien väl drar igång

Slutligen, hur går tankarna kring truppen och organisationen inför kommande säsong?

– Vi har i år tagit ytterligare kliv som lag och som förening. Ledarsidan känns ruskigt intressant med Björn tillbaka som pådrivare och Magnus som kommer jobba mycket med den enskilda spelarens utveckling samt Stefan som tillsammans med målvakterna hela tiden utvecklar den biten. Sedan har vi Andreas Hageborn som kommer in med nya idéer vad gäller träning och återhämtning mellan matcherna som ska bli intressant. Vi har en stab med materialare som känns riktigt vass och som kommer serva killarna och se till att de kan ha fokus på prestationen. Vi har två slipare som gärna testar nya idéer sprider ljus och glädje samt ser till att vi får be bästa förutsättningarna oavsett om vi spelar inne eller ute.

– Vi har två massörer som är fantastiskt bra på att hålla oss skadefria och denna säsong kommer vi även ha med massör på bortamatcherna. Detta ska vi ihop med Per Gullbrand ta ytterligare steg mot att bli ett superpresterande Team. Vi är rustade för vad som komma skall och så har vi Pär som på något sätt får försöka fixa fram det vi ber om vilket inte är helt lätt alla gånger.

– Ska bli riktigt kul när det drar igång framöver

 

Det känns onekligen som IFK:s A-lag blivit mer professionellt  både vad gäller träningsupplägg och organisationsmässigt, något som kommer krävas inför en i många avseenden oviss elitserie framåt hösten. Känslan är att blåvitt inför sin tredje raka elitseriesäsong känns som ett etablerat lag i högsta serien, och det ska bli intressant att se hur detta präglar lagets spel i vinter.

1 svar till "Nu tar laget sommaruppehåll"

  • comment-avatar
    Lars Ljungberg
    01/07/2019 (20:43)
    Reply

    Bra jobbat Ifk!


Kommentera

.