Kämparseger på Zinkensdamm

  • 13/01/2020

Den skönaste av allra segrar är den som kommer efter en tid av motgång, och den som kommer när ett lag är i poängbehov. Ännu skönare är en vinst som trotsar alla experters tips och förväntningar.

IFK:s historiska statistik på Zinkensdamms IP talade mot en blåvit tvåpoängare och det gav sig uttryck hos alla former av självutnämnda och andra experttyckare. Så skönt då att konstatera att Sjöholms mannar på lördagseftermiddagen vann helt rättvist och i underkant tvålade dit Stefan Karlssons Bajen med 3-5 på bortais.

Saken är den att bortsett från de inledande 20 minuterna var detta IFK:s match. De agerade smart taktiskt och utnyttjade de uppenbara bristerna i Hammarbys försvarsspel. Omställningsspelet var fantastiskt fint att skåda och lagmaskinen kuggade äntligen i för full maskin.

Dessutom visade östergötlands stolthet prov på lagmoral genom att vända ett underläge i paus, (2-3) till seger i den andra akten. De sista 45 hade Sjöholms mannar full kontroll på fighten och segern var i underkant.

Detta bådar gott inför mötet med svenska mästarna Villa på onsdag. Lidköpingsgänget har inte levt upp till de högt ställda förväntningarna inför serien och på hemmais kan IFK mycket väl störa västgötarna.

Det var en riktig laginsats på Zinkensdamm men värda att framhålla är mittförsvaret med Nordlund, Ögren och Gillgren, tillsammans med Litzén, Persson och Lönn.

Målskyttar: Florén, (2), Lönn, Enander samt Litzén.

Se alla målen på https://www.bandyplay.se/video?id=34524

Inga kommentarer till "Kämparseger på Zinkensdamm"


    Kommentera

    .