A-lagets turné till Söderhamn

 • 01/10/2018

IFK Motala bandys A-lag begav sig under den gångna helgen till Söderhamn för att därstädes på tre dagar spela lika många matcher, samt därtill genomföra några träningspass. Konceptet var planerat som ersättning för World cup, som genomfördes samtidigt, och där elitseriens topplag var inblandade.

Broberg stod för motståndet två gånger, först på fredagskvällen i en fight där Sjöholms mannar fick se sig tämligen markant utspelade. Där gavs med andra ord tillfälle att öva på defensiven, då denna spelform var vad som gällde för de blåvita. 6-1 lyste det försmädligt på anslagstavlan efteråt, men enligt rapporter kunde det blivit värre. På söndagsförmiddagen vid pass 11:00 var det avslag för match nummer två mot de gulsvarta hälsingarna. Denna match blev ett stort fall framåt för IFK. Defensiven satt väldigt bra och offensivt såg det allt bättre ut. Fram till ett gott stycke in på den andra halvleken var fighten helt jämn men till slut tog fällde Brobergs vana av spel och träning på stor is ut sin rätt. 5-3 i hemmafavör måste ändå betecknas som en mycket stark insats av ett IFK som ligger långt efter med träning på fulla bandymått.

På lördagen spelade blåvitt mot finska Veiterä och där var inte laget fullt påkopplat från start. Finnarna gick fram till 3-0 innan IFK vaknade till. I en svängig match där lagen turades om att inneha ledningen blev till sist slutresultatet 6-6, siffror som Sjöholm menade att finnarna ska vara glada för. Enligt den gode Tyson var östergötlands bandystolthet markant bättre än de finska bröderna och de borde ha vunnit denna match.

Sammantaget säger tränare Sjöholm till MVT att han under helgen fått de svar han sökt, och att de stora bitarna börjar sätta sig. Det som återstår att slipa på är mer detaljer samt den så viktiga skridskokonditionen.

Sammanfattning av helgen:

28/9 Broberg-IFK 6-1

29/9 Veiterä-IFK 6-6

30/9 Broberg-IFK 5-3

3 Svar till "A-lagets turné till Söderhamn"

 • comment-avatar
  Håkan
  02/10/2018 (18:43)
  Reply

  Har ni möjligtvis målskyttar och vilka som assisterade till målen i dessa matcher?

  • comment-avatar
   IFK
   03/10/2018 (17:06)
   Reply

   Broberg -IFK 28/9
   mål nr Philip Floren, pass Albin Rohlen

   IFK-Veiterä målgörare
   Jonas Enander 3
   Villy Klyushanov 1
   Elias Gillgren 1
   Philip Floren 1
   Inga framspelare noterade

   Broberg – IFK 30/9
   Elias Gillgren 1
   Viktor Spångberg 1 pass Villy Klyushanov
   Philip Floren 1 pass Albin Rohlen

   • comment-avatar
    Håkan
    03/10/2018 (18:41)
    Reply

    Tack så mycket!


Kommentera

.