Åttondelsfinal inom sikte

  • 11/02/2019

Det känns som om den blåvita utvecklingskurvan pekat rakt uppåt under ett antal säsonger nu, och som ett talande bevis för det tog Sjöholms manskap ett stort steg mot slutspelsplats på fredagskvällen.

IFK hade revansch att utkräva på bottenlaget Frillesås efter debaclet på Sjöaremossen i höstas. Den förlusten var med all säkerhet inte kalkylerad och även om blåvitt skapade en del chanser gick östgötarna mållösa från den tillställningen. Efter avslag syntes det emellertid tämligen omgående att IFK var numret större än motståndet. Hallänningarna har en trio duktiga elitseriemeriterade spelare vilket det mesta kretsar kring men tar man bort dem har de inte så mycket mer att komma med.

Hemmalaget tog ledningen via ett mycket vackert mål signerat firma Hirvonen och Florén och utökade på straffslag genom junioren Oliver Wretman (grattis till första målet i A-laget). Straffen kom efter en vacker aktion av urstarke dynamon Jonas Enander. När sedan IFK utökade till 3-0 efter pausvilan trodde alla och envar på en transportsträcka för hemmalaget, men då tog Frillesås för en kort stund tag i det och förde spelet tämligen markant. De reducerade två gånger och det var den tongivande trojkan som tog ansvaret. Det var inte utan att man kunde ana en viss oro på läktarhåll men sedan IFK kunde göra det viktiga 4-2 målet var det aldrig något snack.

Luften gick ur nykomlingen medan blåvitt fick utdelning på hörna två gånger om till slutsiffrorna 6-2. Sett över hela matchen får det sägas ha varit rättvisa siffror, Sjöholms mannar var minst ett nummer större än motståndet denna afton. I och med att Sirius förlorade stort mot Västerås samtidigt innebar detta att IFK nu har två poäng till godo mot dem, samt ett trettiotal mål till godo. Det är inget annat än en idrottslig bragd att IFK har åttondelsfinalplatsen inom räckhåll med tanke på det smått otroliga skadeläget laget haft under hela säsongen. Noteras kan förresten att en av de skadedrabbade, Viktor Spångberg, var tillbaka på isen mot Frillesås.

Målskyttar: Philip Florén, (3), Jonas Enander, Kasperi Hirvonen samt Oliver Wretman.

Inga kommentarer till "Åttondelsfinal inom sikte"


    Kommentera

    .