Bandygymnasium/specialidrott – IFK fortsätter satsa även under nästa läsår

  • 28/03/2019

På Motalas Platengymnasium bedrivs specialidrott i fotboll, innebandy, triathlon och segling. De två sistnämnda har s k riksintag. Övriga idrotter har någon form av lokal prägel. IFK Motala har detta läsår gjort en glädjande ”comeback-back” på idrottsgymnasiet efter att inte deltagit i denna utbildningsform på ca tio år.

Under innevarande läsår, 2018-2019 har sex elever i årskurs 2 studerat ämnet specialidrott med inriktning bandy. Till nästa höst, 2019, hoppas vi fylla på våra bandystuderanden med ytterligare minst 10-12 elever, som alltså börjar år 1 på antingen Platengymnasiet eller Carlsund. Dessa två skolor samarbetar nu också schematekniskt, vilket innebär att eleverna ”kommer loss” till sitt idrottsval utan att missa något annat ämne.

Ämnet specialidrott möjliggör en utveckling av den idrottsliga förmågan mot elitnivå inom vald idrott. Det behandlar metoder och teorier för prestationsutveckling mot elitnivå. Ämnet innehåller bl idrottsledarskap, träningsmetoder, tränings- och tävlingsledare och naturligtvis specialisering i vald idrott. Ämnet betygssätt.

Utformning

Eleverna erhåller schemalagd specialidrott vid 2-3  tillfällen á 70 min per vecka beroende på årskurs.

Eleverna ska erhålla individuell anpassad träning. Alltså de moment som kan utveckla prestationen för den enskilde spelaren. Det kan handla om skott, skridskoåkning, volleyspel, fasta situationer etc.

Klubbchefen Pär Beckne är mycket nöjd över hur Bandygym hittills fungerat.

  • Våra gamla guldtränare Pär Höckert och Tommy Svensson har gjort ett kanonjobb hittills. Och än bättre blir det till i höst då vi fyller på med ytterligare ungdomar. Inte många Bandygym runt om i bandysverige har den höga kompetensen på instruktörssidan, som vi har.

Grabbarna som går bandygym

Inga kommentarer till "Bandygymnasium/specialidrott – IFK fortsätter satsa även under nästa läsår"


    Kommentera

    .