Bandyhall och annat viktigt…

 • 08/12/2019

I januari nästa år är det exakt fjorton år sedan undertecknad startade arbetsgruppen för bandyhall i Motala. Vårt premiärmöte hade vi i dåvarande KPMG:s lokaler. En av de första jag tillfrågade att delta i gruppen var Bosse Ribers. Och han finns med fortfarande. Dessutom, som bekant, ordförande i IFK sedan 5–6 år tillbaka.

Mycket vatten har runnit under broarna sedan dess. Många gånger har vi lyft på hjälmen och kliat oss i håret. Vårt tålamod har varit oändligt.  Otaliga, nåja många gånger i alla fall, är de utredningar som kommunen genomfört. Och otaliga, nåja, är de konstellationer som IFK deltagit i och konstruktivt kommit med förslag. Förslag både till hallens utseende, utformning, finansiering, ägande- och driftförhållanden samt användning. Föreningens avsikt har hela tiden varit att tillsammans med kommunen förvärva ett väderskydd, på isstadion eller annan plats. Till gagn för förskolor och skolor och allmänheten. Och naturligtvis för oss inom IFK. Vi har aldrig förespråkat något skrytbygge, utan hela tiden en enkel, klimatsmart och praktisk hall såsom exempelvis Hälsinge Hus Arena i Söderhamn (landets 13; e) eller nyinvigda Erikson Arena i Åby Tjureda (den 14:e).

Nuvarande isstadion, alltså K Bygg Arena, är drygt ett halv sekel gammal. Byggd 1965 och invigd den 16 februari 1966 i samband med match mellan Svenska Bandylandslaget och en Östgötakombination. Anläggningen, ytterst väl använd genom de 54 åren, är sliten och i stort behov av renovering för åtskilliga miljoner. Inte minst kylanläggningen, som inte har tillräcklig kapacitet idag.

Du har säkerligen läst i media eller i lokaltidningen att ett mycket seriöst och väl genomarbetat förslag finns hos våra lokala politiker. Överlämnat av IFK för en vecka sedan. Förhoppningen är att detta snabbt behandlas, redan i denna månad, och manglas genom kommunens organ och att spaden sätts i jorden i mars 2020. Detta för att hallen ska kunna invigas i oktober samma år. Praktiskt möjligt, frågar sig vän av ordning?  Absolut, är svaret, det har både Söderhamn och Åby bevisat. En försiktig optimism finns i IFK:s hallgrupp, som förutom nämnda två namn består av Lasse Johansson och Pär Beckne.

Vilka krigare vi har i IFK:s A-lag! Vilken offervilja! Vilken glöd!  Trots fighter, varannan dag, så lyckas man mobilisera ett vinnande spel som är imponerande. Just nu tycks det svårt att besegra våra blåvita hjältar. Förlusten mot IFK Vänersborg svider förstås, men nu stundar välbehövlig återhämtning.

Stödet till IFK är imponerande på FB, Instagram och Twitter. Likesen haglar. Precis som lovorden. Men, ta på långkalsingarna och kom till matchen. Det är ännu bättre. Se det hela live. Hör skridskoskären. Lyssna på spelet. Känn kaffe- och korvdoften. Inandas kulturen. Träffa grannen. Köp nya IFK-mössan. Och njut av Uffe Holmertz nostalgiska ”IFK Motala, go, go, go.” Vi syns på onsdag 11; e december kl. 19.00, IFK-Vetlanda BK.

IFK bandyn den värmer. Mer än på många år.

//Pär Höckert

2 Svar till "Bandyhall och annat viktigt..."

 • comment-avatar
  Svein
  18/08/2020 (12:22)
  Reply

  Kjempa pä!

 • comment-avatar
  Christer Lindvall
  08/12/2019 (18:41)
  Reply

  Mycket bra skrivet Pär.


Kommentera

.