Bättre match hemma mot Villa

  • 25/02/2019

IFK hade alla intentioner att gå ut och göra livet surt för Villa Lidköping, då det spelades kvartsfinal på XL Bygg Arena på fredagskvällen.

I ett närmast perfekt bandyväder och med en skön stämning bland de knappa 1300 på läktarna blev det ändå så att giganterna från Västergötland tilläts dominera eftertryckligt och sedan gå till pausvila med en tvåmålsledning. Nog försökte Sjöholms manskap men detaljerna i spelet löstes bättre av gästerna.

Det var ett klart fall framåt för blåvitt i jämförelse med kvartsfinal 1, men ännu finns en bit kvar upp till Villas klass. Då gästerna ofint nog utökade till 1-4 i inledningen av akt två befarade många på läktarplats ett ras, men efter en timeout inträdde IFK:s klart starkaste period i matchen. Handbromsen och försiktighetstänket släpptes och de blåvita körde på med fart och entusiasm.

Det syntes tydligt att en del bortaspelare blev lite brydda, de började slå ifrån sig och slarva. Bland annat tappade stjärnan Esplund bollen i farligt läge mitt på defensiv planhalva men tyvärr kunde inte blåvitt utnyttja det. Frånsett hörnor och några frislag kom inte IFK närmare och mot slutet kunde Villa avgöra till 1-5.

Positivt var att IFK i denna match tydligt kunde visa att det inte skiljer så pass mycket mellan lagen. Med aldrig så lite bättre effektivitet främst på fasta situationer hade det möjligen kunnat blivit rejält spännande mot slutet. Nu gäller det för Östergötlands bandystolthet att åka till Lidköping på tisdag och fortsätta på den andra halvlekens inslagna väg. Det står 0-0 på anslagstavlan då fighten börjar.

Bäst i IFK på fredagen var målvaktsfantomen Jussi Aahltonen, i övrigt var det som vanligt ett starkt lagarbete, främst under den andra halvleken.

Målskytt: Johan Thorsson (straff).

Inga kommentarer till "Bättre match hemma mot Villa"


    Kommentera

    .