Bittert med uddamålsförlust

  • 07/11/2019

De värsta förlusterna är uddamålsvarianterna, och särskilt illa svider dessa efter att det förlorande laget självt haft kommandot och ledningen under matcherna.

Så var fallet för IFK i premiären av elitserien. Efter en första halvlek, vilken dominerades av det gulklädda hemmalaget Vetlanda men ändå slutade mållöst 0-0 , var det nämligen våra blåvita hjältar som hade taktpinnen under den större delen av den andra akten.

Det blev unge nyförvärvet och passande nog smålänningen Viktor Hulthammar som fick göra det första målet för IFK i elitserien 2019/20, då han behärskat dunkade upp en straff i nättaket till 0-1. I sin första elitseriematch någonsin fick han även göra sitt första mål i den högsta serien, och han tillhörde även spelmässigt plusvarianterna i bortalaget denna afton.

I detta läge av matchen hade IFK kommandot och låg närmare en utökning än en kvittering från hemmalaget. Men Vetlanda gav inte tappt utan satte dit 1-1, bara för att se Albin Rohlén ge IFK ledningen på nytt. Hemmalaget beslutade i detta läge för att chansspela lite mer utjämnades matchen och med två mål i slutskedet avgjorde Vetlanda matchen till seger 3-2.

Trots att själva förlusten gav en fadd eftersmak finns ändå en del ljusglimtar att ta med från denna premiär, och det var främst det lite mer anfallsbetonade spelet i delar av den andra halvleken. Kan detta kombinerades med lite mer skärpa i avslutningar och fasta situationer ser det ändå lovande ut för Sjöholms mannar.

Plusvarianter  i IFK var Viktor Hulthammar och inte minst målvakt Jussi Aahltonen. Målskyttar i premiären: Viktor Hulthammar och Albin Rohlén.

Inga kommentarer till "Bittert med uddamålsförlust"


    Kommentera

    .