Elitserieklart inför 18-19, bra jobbat!

  • 12/03/2018

IFKs mål var att spela Elitseriebandy även nästa säsong. Detta uppfylldes. Starkt jobbat. Även om det blev nervigt, ovisst och stundtals ångestfyllt. Men till slut löste det sig. En lättnad för många av oss på läktaren. Och sannolikt även för spelare och ledare.

Stort beröm till ledartrion Mattias Sjöholm, Björn Beckne och Stefan Lönn, som i slutfasen av säsongen fick proffsigt stöd av Magnus Brodén. Den sistnämnde en av landets absolut skickligaste tränare. I vilken form och i vilken omfattning ska föreningen få honom engagerad kring representationslaget tillsammans med Sjöholm till nästa säsong? En knepig uppgift för klubbchefen Pär Beckne att fixa (vilket jag innerligt hoppas att han reder ut..!)

IFK förlorade 17 matcher av 26 i grundserien och en av sex fighter i kvalserien. Trots att man alltså totalt drog det kortaste strået i drygt hälften av alla spelade tävlingsmatcher så lyckades ledarna hålla humöret och motivation högt under säsongen. Av egen erfarenhet vet jag hur smärtsamt det kan vara att match efter match förlora och att ständigt ladda om till nästa kamp – och förlora även den! I sådana situationer gäller det att gruppen har hög mogenhetsgrad, känner trygghet och tillit samt sprider positiv energi till varandra.

Och inte minst ställer det höga krav på ledarskapet. Uppenbarligen har detta fungerat. Jag imponeras.

Kultur handlar ofta om människors förhållande till varandra. Deras beteende, kännetecken och gemensamma historia. IFK har genom åren präglats av en en förmåga att i slutändan skärpa till sig. Att klara av motgångar. Klara av besvärliga situationer. Sluta sig samman och prestera, leverera ett utfall som blir en framgång. Så blev det i ödesmatchen mot Nässjö IF i en 6-1 seger. Allt detta beroende på att föreningens har erfarenhet och kunskap om tidigare liknande situationer. Och, förstås, kompetens att konkret använda detta.

En kulturbärare slutar nu sin långa karriär, Patrick ”Putte” Spångberg. Det mesta har sagts och skrivet om honom. Hans uppträdande, på och utanför isen, kommer sitta i väggarna under lång tid framåt. Till gagn för kommande generationer IFKare.

//Pär Höckert

Inga kommentarer till "Elitserieklart inför 18-19, bra jobbat!"


    Kommentera

    .