Elitserieplatsen klar!

 • 12/03/2018

Förnuft och känsla är två ord hämtade ur den litterära skatten, men även känslor som väl beskrev hur tankarna gick inför den helt avgörande kvalmatchen mot Nässjö.

Förnuftsmässigt visste de flesta IFK-anhängare att blåvitt är det bättre laget av de två, och att det skulle mycket till om Nässjö skulle slå dem på bortais. Men tvekan inför matchen var ändå en förhärskande känsla. Skulle det unga IFK-gängets nerver hålla? Tydde Nässjös betryggande seger mot Kalix att smålänningarna var i toppform, och betydligt bättre än vad tabelläget visade?

Men redan i inledningen av matchen visade blåvitt att de var numret större än NIF. Med sitt metodiska anfallsspel och defensiva tyngd malde Sjöholms manskap ned gästerna och halvtidsresultatet 4-0 var i underkant. I den andra halvlekens ymniga snöfall handlade det sedan om defilering, under Forza blåvitts unisona och värdiga hyllningar till 33, som gjorde sin sista A-lagsmatch. Fighten slutade till sist 6-1 och med det vann blåvitt kvalserien och är klara för fortsatt elitseriespel.

Återigen framhåller jag laget, som inför dryga 900 åskådare var ramstarkt. Målskyttar i denna den sista matchen för säsongen var: Albin Rohlen, (2), Rasmus Kettunen, Eric Lisell, Philip Floren samt Olle Nordlund.

Nu ska vi suga rejält på denna karamellen, innan vi så smått börjar blicka framåt.

2 Svar till "Elitserieplatsen klar!"

 • comment-avatar
  Stig Wilhelmsson
  13/03/2018 (10:46)
  Reply

  Stort grattis till spelare, ledare och styrelse till fortsatt spel i Elitserien. Fantastiskt bra gjort. Särskilt tack till Patrik Spångbetg för fantastiska insatser för IFK bandyn under många år. Jag hoppas att det löser sig med en hall för bandyn I Motala. Det behövs så klart för den hårda konkurrens som råder.
  Jag följer med stort intresse era framgångar och glädje med er
  Med bandyHälsningar
  Stig Wilhelmsson
  Fritidsintendet/ Fritidschef
  Motala Kommun 1977-1989.

 • comment-avatar
  Patrik
  12/03/2018 (08:23)
  Reply

  Grattis grabbar och härligt att få se Elitseriebandy även nästa år i Motala!!


Kommentera

.