En av säsongens hittills bästa matcher

  • 15/02/2020

Efter en solid laginsats, där samtliga spelare löste sina uppgifter såväl i defensiven som offensiven, kunde IFK på fredagskvällen krossa AIK med hela 9-2, (4-1). Upphaussade och hyllade AIK hade ingenting att säga till om mot ett inspirerat, glädjefyllt och inspirerat hemmalag.

För en gångs skull kunde K-BYGG Arena bjuda på perfekta förhållande med i det närmaste vindstilla väder med temperaturer mellan en plus och nollgradigt. Dessutom följdes matchen av dryga 1000 åskådare med en liten men entusiastisk bortaklack som höjde temperaturen i atmosfären kring matchen.

Tillställning drog igång och Sjöholms taktik med lågt försvarsspel och snabba omställningar syntes direkt, och AIK hade redan från början svårt att skapa något konstruktivt. Anförda av elegante ryssen Ryanzantzev försökte de för dagen vitskrudade 08:orna med elegant passningsspel och fart dyrka upp det blåvita försvaret utan framgång.

IFK kändes farligare i sin offensiv och resultatet kom redan i den sjätte minuten då Hulthammar krutade in det viktiga 1-0 målet. Sjöholms killar gick sedan fram till 3-0 innan hetlevrade AIK-tränaren begärde timeout. När spelet satte igång fortsatte dock hemmalaget dominera, och närmare än ett hörnmål av kanonskytten Nilsson kom inte gnaget.

Andra halvleken inleddes med ett försök till forcering av bortalaget, men det syntes tydligt att IFK var förberett för det. En psykologisk nyckel till det som sedan skedde var att AIK fick en reduceringsstrut bortdömd, och då IFK strax efter satte 5-1 kändes det avgjort. Resten av tillställning blev en defilering och då krutröken skingrats lyste härliga 9-2 på anslagstavlan.

Detta var utan tvekan en av vinterns absolut bästa insatser av IFK. Kollektivet agerade med stenhård pondus bakåt och med sylvass skärpa framåt, och då är blåvitt ett svårbesegrat lag. Mitt i det kollektivt lysande laget fanns dock planens gigant i #96 Viktor Spångberg. Det känns glädjande inför kommande åttondelsfinal att unge herr Spångberg är tillbaka i toppform och han håller helt klart landslagsklass. Viktor överglänste de namnstarka stjärnorna i AIK, vilket inte vill säga lite.

Nu väntar avslutningen av grundserien borta mot Sandviken, och den är trots att IFK redan är klart för åttondelsfinal en viktig match för att bibehålla formen och för att placera sig så bra som möjligt i tabellen.

Målskyttar mot AIK: Jonas Enander, (2), Philip Florén, (2), Viktor Spångberg, Albin Rohlén, Elias Gillgren samt Viktor Hulthammar.

Inga kommentarer till "En av säsongens hittills bästa matcher"


    Kommentera

    .