F-17’s första segrar kom i helgens cupspel

  • 06/11/2018

Bland alla klassiska bandyorter som exempelvis Edsbyn, Ljusdal, Bollnäs, Vetlanda, Lidköping med flera skäms inte ortnamnet Motala för sig. Stadens bandyförening har sedan inledningen av 1980-talet varit i alla bandyanhängares medvetande, och även utanför den trånga kretsen har det pratats IFK Motala.

Vart än man träffar idrottsintresserade då man är på resande fot i Sverige frågas det om Vätternrundan och IFK Motala bandy, så varumärket och lagets identitet är starkt. Med det sagt tycker jag och många med mig att det är märkligt att det i en sådan traditionstyngd förening tillika bandyintresserad ort saknas ett damlag i bandyn. På seniorsidan lyser en damrepresentation med sin frånvaro och det är något av en plump i den blåvita framgångsbägaren att så är fallet.

Men det känns glädjande att kunna konstatera att detta är på väg att förändras. I klassen F-17 begick nämligen IFK Motalas tjejer och måhända blivande damlag i helgen matchdebut då laget deltog i Mini World Cup. Hemsidan har intervjuat Stina Björk i F-17 för att få reda på mer om den gångna helgens äventyr och lagets ambitioner:

Ni har just genomfört en helg med cupspel, hur gick det?

– Både bra och dåligt. Första matchen förlorade vi med 4-1 och det märktes att det var första matchen på stor is. Vi hade svårt att hitta varandra och vi spelade på för små ytor. Nästa fight var mot Kareby som var riktigt bra, så där blev det mest defensivt. Första segern kom sedan i den tredje matchen, och då började vi hitta varandra allt mera, sedan föll det tillbaka till att mest handla om försvarsspel då vi mötte ett starkt Skirö för att följas av en stark match mot AIK som vi till sist besegrade med 5-0.

Vilka är era ambitioner med ert bandyspelande?

– Målet är väl egentligen grundläggande, nämligen att vi ska hjälpa varandra att bli bättre och utvecklas som lag. Sedan är det naturligtvis viktigt att vi har roligt.

Har ni som mål att det bli sikt ska spelas dambandy på seniorsidan på XL Bygg arena?

– Ja, det är det såklart. Vi ska ha ett damlag inom kort.

Vad skulle du säga att det finns för framträdande spelartyper i truppen?

– Vi är defensiva, vi försöker hålla tätt när de andra anfaller. Vi anpassar oss efter de vi möter, vi spelar defensivt då vi möter en stark motståndare och tvärtom då vi möter ett svagare motstånd.

Lycka till i framtiden och vi håller tummarna för att vi snart ser ett damlag i seriespel.

– Tack så mycket.

Det är bara att konstatera att för att IFK ska kunna ta det definitiva klivet upp bland de riktiga klassikerna inom bandyn krävs ett seniorlag även på damsidan, och det är således glädjande att detta F-17 lag är på god väg.

Inga kommentarer till "F-17's första segrar kom i helgens cupspel"


    Kommentera

    .