Fördel Motala efter första matchen

  • 15/02/2019

Slutspel handlar till stora delar om inställning och kamp, och i den grenen visade sig IFK Motala vara klart starkare än Vetlanda på torsdagskvällen, då åttondelsfinalerna drog igång.

I besvärlig vind och på svårbemästrad is var Sjöholms killar ett par nummer större än de gulklädda smålänningarna och vann rättvist med 5-2, (3-2). Annars började Putte Johanssons spelare från de småländska skogarna matchen klart överlägset, och IFK såg akterseglat ut under de inledande tjugo minuterna. I medvind snett från sidan i banans längdriktning satte Vetlanda full fart och tog ledningen genom den snabbe finnen Emil Fedorov redan efter fem minuter.

När bortalaget sedan pangade in en hörna i nättaket till 2-0 bespetsade sig de flesta av de knappa 900 på XL Bygg Arena på en tuff match för IFK. Men det blåvita hemmalaget ville annat. Under återstoden av halvleken vände de på steken och då pausvisslan ljöd stod det 3-2 på resultattavlan. Anförda av den furiöst och lyckosamt kämpande Albin Rohlén vann blåvitt de flesta kampsituationerna och slet åt sig andrabollarna och returerna. De såg kort sagt hetare ut än ett allt mer villrådigt Vetlanda.

I den andra halvleken såg matchbilden till stora delar ut som avslutningen av den första. Ett vilt kämpande IFK mot ett Vetlanda som körde fast. Då eld upphör blåstes kunde en lycklig hemmapublik konstatera att hemmafavoriterna vunnit med 5-2.  En mycket stark insats av IFK, inte minst med tanke på att laget i stort sett helt saknar slutspelsrutin. I ett som vanligt jämnt blåvitt var redan nämnda Albin Rohlén framträdande, Erik Ivarsson manade på sina spelare och gick i bräschen med en inspirerande inställning och Elias Gillgren ser allt mer ut som en etablerad elitseriespelare på hög nivå.

Nu har alltså IFK en tremålsledning då akt två startar klockan 16 borta mot Vetlanda på lördag. Även om spelet lär se helt annorlunda ut då med perfekta förhållanden står det helt klart att VBK måste vara brydda. Kom även ihåg att IFK gjort några av sina bästa matcher denna säsong på bortaplan och inomhus. Spännande värre. Ta tillfället i akt att åka med bussen till de småländska skogarna på lördag för att se upplösningen av denna åttondelsfinal.

Målskyttar igår kväll: Albin Rohlén, (2), Elias Gillgren, Philip Florén samt Johan Thorsson.

#9 Albin Rohlén

Inga kommentarer till "Fördel Motala efter första matchen"


    Kommentera

    .