Bloggen

 • Litteraturtips för oss bandynördar- och andra

  Att läsa är viktigt. Och berikande. För oss alla som älskar bandy har det under 2019 utkommit en bok med underrubriken ”En säregen historia om svensk natur, nationalism och nostalgi. Bokens huvudtitel är ”Den döende bandyn?” av Torbjörn Andersson. Läs mer »
 • Finsk hockey, lagbygge/laganda och regeltester i bandycuper

  Understundom undrar jag; är det nån som verkligen läser min blogg? Jag har regelbundet, nåja, plitat ned en text sedan 2012 på IFK:s hemsida. Ibland med alldeles för långt mellanrum mellan inslagen. Detta beroende främst beroende på skrivkramp eller dålig fantasi, helt sonika. Läs mer »
 • Tre intensiva dagar på Riksidrottsmötet i Jönköping 24-26 maj

  Under den gångna helgen har jag varit på Riksidrottsmötet (RIM) i Jönköping tillsammans med hundratals idrottsledare från hela landet. Läs mer »
 • Smått och gott ur idrottens värld

  Ibland kan man ändra sig. Byta fot. Det sägs vara mänskligt. Det har jag gjort alldeles nyligen i fråga om ansökan till vinter-OS i Sverige 2026. Länge var jag motståndare. Läs mer »
 • Punktvisa synpunkter

  Det har varit långt mellan mina blogginslag. Nu ska det bli bättring. Dags att skärpa sig. Jag lovar återkomma lite oftare. Som vanligt är min text mina personliga reflexioner. Läs mer »
 • Lite av varje, men mest om supporters och hjärnskakningar

  Häromdagen läste jag en intressant artikel i Aftonbladet om hjärnskakningar, huvudskador, författad  av Leif Leifby. Är vi på väg åt samma håll även inom svensk elitbandy? Läs mer »
 • Om träningskultur, del 2

  En av landets främst hockeycoacher hette Tommy Sandlin (1944-2006). Jag tror det var han som lanserade den s k Framgångspyramiden. Om detta har jag skrivit tidigare på denna hemsida. Läs mer »
 • Om träningskultur

  Om kultur har jag skrivit om då och då. Ett verkligt vittomfattande begrepp. Ibland svår att praktiskt urskilja, men ibland framträdande och betydande, danande och påverkande. Inte minst i idrottsföreningar. Läs mer »
 • Att hitta personer som vill hjälpa till..

  ”Svensk idrottsrörelse bygger på ideellt ledarskap. Mer än 600 000 idrottsledare utför varje år nästan 70 000 heltidsarbeten. Inget tyder på att detta engagemang minskar, snarare tvärtom. De ideella ledarna är idrottsrörelsens viktigaste sponsorer." Läs mer »
 • Silly season och slutspelshockey

  Silly season är sedan många år tillbaka ett etablerat begrepp. Läsvärt för oss bandynördar. Vad händer? Vilka spelare kommer att röra på sig? Läs mer »