Förlust i kampen mot Sirius

  • 20/01/2020

Dramatiken tätnar i mellan/bottenskiktet av denna upplaga av bandyns elitserie. Förutom topptrion Edsbyn, Villa och Sandviken, samt bottenduon Åby Tjureda samt Frillesås ligger samtliga återstående lag inom åtta poängs marginal.

Det är stor spänning i kampen mellan att undvika kval neråt och att knipa en åttondelsfinal. Just nu ligger vårt IFK på en plats i åttondelen, med tre poäng ned till en kvalplats, vilken för närvarande kamratkollegan från lilla Paris, Vänersborg innehar.

Efter IFK att på lördagseftermiddagen nesligen förlorat mot Sirius med 1-3, (1-1) blir det en gastkramande avslutning av elitserien för blåvitt och dess supportrar.

Matchen mot Sirius hade kunnat skänkt ett viss momentum åt Sjöholms mannar men det ville sig inte riktigt på den hoppiga isen. Klen tröst är dock att IFK var det bättre laget när underlaget tillät bandyspelande, vilket endast var tio minuter, en kvart i varje halvlek. Det kan ändå båda gott inför det som komma skall.

Men kampen som  det per automatik blev mot Uppsalagänget i det milda bandyfientliga vädret, den vanns av det storvuxna Sirius. Därvid lag var bortasegern helt i sin ordning, även om den blev något mål för stor.

Nu väntar matchvila och träning för IFK, och det gäller att ladda om batterierna inför den högdramatiska avslutningen av serien. Prio ett bör vara att hålla Vänersborg och Hammarby bakom sig, och lyckas de blåvita med det kan de samtidigt blicka uppåt i tabellen.

Det skiljer trots allt bara fyra poäng mellan vårt favoritlag och Västerås på sjätteplatsen.

Målskytt mot Sirius: Jonas Enander.

Inga kommentarer till "Förlust i kampen mot Sirius"


    Kommentera

    .