Förlust i returen mot Vetlanda

  • 20/12/2018

Det låg lite grann i luften på XL Bygg Arena på onsdagskvällen att Vetlanda skulle komma ut heltaggat och revanschlystet.

Det gjorde säkert ont att få stryk hemma mot IFK och det ungdomliga och talangfulla smålandslaget ville till varje pris förhindra en upprepning av det. Detta samtidigt som IFK drabbats av en tung jobspost i form av en hjärnskakning på lagets bästa spelare, halven och blivande stjärnan Viktor Spångberg.

Coach Sjöholm hade tvingats till en rockad i försvarslinjen, där Elias Gillgren fick ansvaret på vänsterhalven och Nestor Spångberg, 33:an, fick spela back bredvid Nicklas Ögren.

Nu föll det hyfsat ut, men laget stod ändå inte riktigt att känna igen under den inledande kvarten, då ett inspirerat och fartfyllt Vetlanda hade marginalerna på hörnskyttet med sig och även ibland åkte ifrån ett ganska blekt hemmalag.

Nu skärpte Sjöholms mannar till sig och jämnade ut tillställningen men nu var effektiviteten på hörnskyttet från förra matchen som bortblåst. Ställningen i paus var 1-3 men då andra akten inleddes var det ett piggare och mer inspirerat hemmalag som tog isen i besittning inför drygt 700 åskådare.

Hoppet tändes att detta kunde gå att fixa, med det grusades efter att de gulklädda smålänningarna fick göra 1-4 på ett försvarsmisstag av blåvitt.

Resten av matchen var defilering då IFK hade det mesta av bollinnehavet men där Vetlanda kunde kontra då tillfälle gavs. IFK kostade på sig en straffmiss innan Philip Florén kunde hyfsa till siffrorna till 2-4. Närmare än så kom inte östergötlands bandystolthet denna gång.

IFK stod som sagt inte riktigt att känna igen, bolltappen var många och det slarvades betänkligt i passningsspelet stundtals. Men två spelare som ska framhållas var Fredrik Lönn och formstarka Vitaliy Kluyshanov vilka tillhörde plusvarianterna i hemmalaget.

Nu väntar Bollnäs på Sävstaås i Sveriges bandymecka Hälsingland på fredag kväll. Det ska bli spännande att se vad IFK kan göra med en diger skadelista men med lånet från Villa Lidköping, William Arvidsson spelklar och redo.  

Målskyttar: Philip Florén, (2).

Inga kommentarer till "Förlust i returen mot Vetlanda"


    Kommentera

    .