Förlust mot AIK

  • 29/12/2019

Uppstickarlaget i svensk elitbandy, nykomlingen AIK bandy, visade sig på lördagseftermiddagen vara en alltför hård nöt att knäcka för IFK.

De gulsvarta stockholmarna har efter en tuff inledning på säsongen börjat hitta sitt spel och det oavgjorda resultatet borta mot Villa på annandagen var en liten fingervisning om att de blir att räkna med fortsättningsvis.

Sålunda fick  blåvitt  se sig besegrat med 6-1, (2-0) efter en taktisk väl genomförd match av hemmalaget. IFK fick ha mest boll men tvingades möta en säck av svartgula försvarare vid varje anfallsförsök, och det vitskrudade bortalaget hade förtvivlat svårt att hota, åtminstone under den första halvleken.

I den andra var östgötarna bättre med i matchen och fick också chansen att reducera på straff, men den missades. Enander kunde sedan reducera men då följde ett par olycksaliga minuter då AIK gick fram till ledning 4-1.

Även om det i praktiken var över försökte IFK ändå jaga men det resulterade inte i annat än att hemmalaget spikade slutresultatet till 6-1.

Om man ska ta med något positivt för IFK:s del från denna match var det att allas vår #96 Viktor Spångberg säsongsdebuterade och han föll inte ur ramen på något sätt spelmässigt. Han blir en viktig kugge i den fortsatta jakten på en slutspelsplats.

Resultatet innebar att IFK föll från en fjärde till en sjunde plats i det rekordjämna sammandraget, och det är endast tre poäng ner till Vänersborg på en av kvalplatserna.

Med andra ord blir den kommande hemmamatchen mot just kamratgänget från lilla Paris av stor betydelse, en klassisk så kallad fyrapoängsmatch.

Inga kommentarer till "Förlust mot AIK"


    Kommentera

    .