Försäsongen nu igång!

  • 23/04/2020

På onsdagskvällen drog tränare Sjöholm igång försäsongen för IFK Motalas A-lag i bandy.

Det har ältats i tid och evighet om att bandyn har den längsta försäsongen av alla bollsporter men Sjöholm menar att det är fel att resonera i de banorna.

– Jag ser det inte som någon lång försäsong utan mer som en förberedelse för att prestera, säger Sjöholm. Det krävs många timmars träning för att klara av den fysiska påfrestningen en säsong innebär. Sedan har vi otroligt kul tillsammans så det går ganska fort. Skulle man kunna leka lite med en boll och vara redo så skulle det räcka att börja i oktober.

Och kul hade killarna som hade slutit upp mangrant denna vackra vårkväll. Efter genomgång sprang man nämligen upp till Bondebacka för att där tävla i frisbeegolf. Två lag gjorde upp om äran av att vara bäst i den idrotten. Emellertid väntar lite tuffare tag under våren och sommaren. Huvudtränaren utvecklar:

– Fokus nu ligger på att höja den fysiska statusen på respektive spelare under några månader sedan kommer det mer speltekniska in när vi går på is. Vi kommer prata lite om vårt spel under våren och sätta hur vi vill se ut och göra på isen i grova drag. Mycket träning kommer syfta till att förbättra återhämtningen och förebygga skador senare på säsongen. Sedan blir det en hel del styrka under första delen för att sedan bli mer explosivt och intervall inriktat. Vi kommer även spela innebandy så vi får lite boll och tävlingsmoment med under våren

 Sjöholm kommer som bekant att få en ny biträdande tränare vid sin sida, känns nytt och spännande med en ledare utifrån. Vad har huvudtränaren för bild av sin nya kollega?

Alltid svårt att säga vad man fått för bild innan man lär känna någon ordentligt men jag har fått ett gott intryck. Simon verkar noggrann, proffsig och framförallt väldigt driven. Han brinner för att utveckla spelare och spelet vilket är en bra förutsättning

Truppen slöt som sagt upp mangrant denna aprilafton, men den är i dagsläget inte helt spikad. Klubbchef Beckne resonerar kring spelare som behövs och eftersöks:

 – Vi vill förstärka med en back och gärna ytterligare en offensiv spelare, förutom Simon Fröjd från Villa P-19 som anslöt till truppen under onsdagen.

Sjöholm utvecklar tankegången

– Tycker vi har en väldigt bra grund och sedan är det väldigt tidigt än så det känns bra. Vi kommer som Pär säger att titta på försvarare samt offensiva spelare. Viktigast är att vi får in spelare med spetskvaliteter och som passar i gruppen.

Konstateras kan att det alltid är kul när säsongen sätter igång, även om det känns långt fram till slutet av oktober då förhoppningsvis isen ska ligga på K-BYGG Arena. Men mest fokus just nu ligger på att se vad klubbchefen Beckne kan hitta på en spelarmarknad som är lite svårjobbat i dessa dagar.

Hemsidan kommer hålla er uppdaterade, medan befintlig trupp sliter på gym och i löparspår för att förbereda sig för ytterligare en spännande säsong.

Inga kommentarer till "Försäsongen nu igång!"


    Kommentera

    .