Första träningsmatchen spelad

  • 12/10/2020

A-lagsgrabbarnas första träningsmatch spelades mot Vetlanda i lördags eftermiddag.

Vetlanda har varit på stor is och tränat sen flera veckor tillbaka och detta var deras fjärde match. Trots det öppnade IFK starkt första halvtimmen och visade att samspelet från förra säsongen sitter kvar.  Vi hade då mycket boll och skapade lägen även om tajmingen i avsluten inte riktigt sitter än. Spelövertaget renderade även många hörnor och på en av dem visade nyförvärvet Simon Fröjd att han har ett bra drag i bössan. Han pangade upp en högerhörna i nättaket till en 1-0 ledning, som då kändes rättvis.

Vetlanda kvitterade sedan till 1-1 som blev halvtidsresultatet. Ju längre matchen gick desto tydligare blev det att vi inte har tempot i skridskoåkningen än för 90 minuter, vilket är förståeligt. Vetlanda tog över mer och mer i andra halvlek och kunde vinna matchen komfortabelt med 6-2.

Kul att notera att även vårt andra nyförvärv, Aleksi Seppänen, fick göra mål i sin premiär. Han bröt in på ett kort hörnrak och sprättade sen upp den snyggt i nättaket.

Matchen blev en bra första genomkörare och tar oss ett steg närmare i våra förberedelser för säsongen. Nästa träningsmatch blir söndagen den 18/10 mot IK Tellus. Sedan drar Svenska cupen igång efter det.

Inga kommentarer till "Första träningsmatchen spelad"


    Kommentera

    .