Hammarby avgjorde i andra halvlek

  • 11/01/2018

Ibland blir skillnaden mellan ett etablerat och delvis stjärnspäckat elitserielag och en lovande nykomling tydlig och det var vad som tilldrog sig under den andra halvleken på XL Bygg Arena på onsdagskvällen. Tillställningen slutade till sist 2-7 och totalt sett motsvarade siffrorna det som tilldrog sig på isen under de 90 minuter matchen varade.

Gästerna Hammarby tryckte ned gaspedalen ett extra snäpp i andra halvlek. Med ett fantasifullt och snabbt passningsspel där de vitklädda gästerna använde både djup och bredd i banan fick blåvitt mycket svårt att freda sitt straffområde och det blåvita försvarsspelet sattes på svåra prov. Sista kvarten då matchen mer eller mindre var avgjord tilläts IFK sticka upp lite grann men Hammarby hade fortfarande kontroll på matchen.

Annars började matchen lovande för hemmalagets del. IFK var väl så bra som Bajen, om inte under vissa sekvenser till och med bättre, och ledningen med 2-1 ett stycke in på halvleken var i underkant. Hammarby såg faktiskt i det läget stressat ut men då kom en sekvens i matchen som blev direkt avgörande. Hammarby tilläts kvittera på en hörnretur och började i det läget se lite starkare ut än blåvitt, men hemmalaget fick en gyllene chans att återta ledningen. Bajenmålet låg öppet men istället för att få nätet att rassla studsade bollen ut till hörna. På den hörnan misslyckades IFK emellertid att få iväg ett skott och i stället blev det en kontring där David Pizzoni Elfving gav Hammarby ledningen med 2-3 strax innan pausvilan. Där och då kändes det som IFK tappade det lilla momentum de hade i matchen.

IFK ska vara nöjda med stora delar av den första halvleken, då laget såg vältajmat och samspelat ut. Spelare som Fredrik Lönn, Rasmus Kettunen och Albin Rohlén såg ut att vara fyllda med självförtroende och Jussi Aaltonen såg stark ut i målet. Hela laget ska för övrigt ha cred för övervägande delen av den första akten, men som nämndes ovan orkade inte killarna stå emot då stockholmarna la in en högre växel i den andra halvleken.

Målskyttar inför dryga 700 åskådare var Albin Rohlén och Rasmus Kettunen.

Nu väntar närmast en rysare för IFK då Tillberga tar emot hemma i Västerås på lördag eftermiddag. Tillberga knep lite oväntat en poäng borta mot Sirius och därmed skiljer endast en poäng mellan bottenlagen. Blåvitt har dock 40-talet plusmål till godo, men det gäller för Sjöholms mannar att knipa minst en poäng i den matchen, för att hålla sig undan jumboplatsen. Spännande värre.

Inga kommentarer till "Hammarby avgjorde i andra halvlek"


    Kommentera

    .