Hedersam förlust mot Broberg/Söderhamn

 • 08/02/2020

IFK åkte på fredagskvällen på ytterligare en hedersam förlust då laget på bortais tappade en 1-2 ledning till förlust med 5-3.

Spelmässigt var det annars en jämn historia som skulle kunnat sluta hur som helst. Men återigen släppte blåvitt in några enkla mål samtidigt som effektiviteten inte var den bästa på egna chanser, och då är det svårt att vinna.

Sjöholms krigare inledde matchen klart bäst och hade två vassa chanser redan i inledningen. Det var i det läget IFK som styrde matchen och trots underläge 1-0 vände laget och ledde med 1-2. Men efter att ha kvitterat innan paus ryckte Söderhamnsgänget åt sig en tvåmålsledning i inledningen av andra akten, och blåvitt mäktade tyvärr inte med att hämta in försprånget.

Matchen slutade till sist 5-3 i hemmafavör, efter att Broberg haft en bättre skärpa i avslutande lägen.

Nu väntar närmast Bollnäs under hälsingeturnén, och det blir en spännande match mellan två revanschsugna lag. De orangeklädda fick en riktig omgång av AIK på fredagen, stryk med 9-1.

På söndag fortsätter dramat och för IFK gäller nu att slicka såren och ladda om för den fighten. I denna rekordjämna serie är det svårt att sia om hur det ska gå, alla verkar kunna slå alla och ingenting är givet på förhand.

Det spordes från Helsingehus Arena att Viktor Spångberg närmar sig storformen och det är mycket viktigt i slutforceringen av serien. Han kan bli tungan på vågen under den gastkramande avslutningsveckan.

Målskyttar: Viktor Hulthammar, Albin Bjerkegren samt Albin Rohlén.

1 svar till "Hedersam förlust mot Broberg/Söderhamn"

 • comment-avatar
  Jonny
  08/02/2020 (10:30)
  Reply

  Det är helt horribla domslut vi får emot oss. Hoppas innerligt det fanns en supervisor på plats igår
  för detta är snudd på korpnivå.


Kommentera

.