Hemmamatch mot Hammarby på onsdag

 • 09/01/2018

På onsdag kväll kommer Hammarby på besök till XL Bygg Arena. Det är en tuff uppgift som väntar blåvitt men de borde ha fått gott gry av de fina insatserna under hälsingeturnén och verkar vara i form, så förhoppningsvis kan de ge Bajen ett rejält motstånd. Ta chansen att få se ett av Sveriges absolut bästa bandylag i Motala på onsdag.

Av alla klassiska lag i Sverige tillhör Hammarby ett av de allra mest legendariska. Arbetarnas lag, söderbröderna, har tillhört den yppersta eliten i bollsporterna sedan starten mot slutet av 1800-talet. Inom bland annat fotboll, hockey och bandy har de grönklädda stockholmarna skördat stora framgångar och enligt tillförlitliga källor har föreningen kammat hem 232 SM-guld under årens lopp, naturligtvis en magnifik siffra i sig. Ett av de gulden var IFK:s Magnus Brodén inblandad i, då han som tränare förde sin favoritförening till seger i SM-finalen mot Sandviken på Friends arena 2013. Bajen har många trogna supporters och hör tillsammans med trätobröderna Djurgården och AIK till de mest omtyckta lagen i riket.

Vad gäller bandy tog Hammarby klivet upp till elitserien 1996 och har sedan dess aldrig ramlat ur. Den minnesgode erinrar sig säkert att Bajen kom som en uppkäftig frisk fläkt i en landsortpräglad serie och att de därmed bröt en lång period av bandytorka i Stockholm. Det är faktiskt på det sättet att bandy är en populär sport i huvudstaden, det är bara det att det har satsats mer på fotboll och ishockey genom åren. Att bandyn är på väg att befästa sig rejält i Stockholm är AIK:s nysatsning förresten ett tecken på. Bajens ärkerivaler från Solna har dragit igång en målmedveten satsning med spelare som Shamshutov, Pär Törnberg och William Hallberg. IFK-bekantingen Daniel Axi spelar förresten i gnaget bandy från och med denna säsong.

Hammarby har konsoliderat sig som ett erkänt skickligt lag under sina år i eliten. De har alltid en trogen publikskara såväl hemma som borta och bjuder ofta på fin och välspelad bandy. Trots att de huserar utomhus och därmed har svåra träningsförhållanden är de alltid med i toppen och har hittills svarat för en mycket bra insats i elitserien denna säsong. Bland stjärnorna återfinns Alan Dzhusoev, Jesper Jonsson, David Pizzoni Elfving och Adam Giljam.

På onsdag kväll kommer Bajen på besök till XL bygg Arena. Södergänget parkerar för närvarande på en tredjeplats i tabellen på 30 poäng och då IFK mötte dem på anrika Zinkensdamm den 17 november blev det 8-3 till stockholmarna. Det är en tuff uppgift som väntar blåvitt men de borde ha fått gott gry av de fina insatserna under hälsingeturnén och verkar vara i form, så förhoppningsvis kan de ge Bajen ett rejält motstånd.

Så ta chansen på onsdagskvällen att se ett av Sveriges absolut bästa bandylag och en legendarisk förening i idrottssverige. Allting pekar dessutom på att det kommer bli bra förutsättningar vädermässigt, vilket kommer innebära en fartfylld och välspelad match. Klockan 19:00 är det avslag på XL Bygg Arena. Välkomna.

1 svar till "Hemmamatch mot Hammarby på onsdag"

 • comment-avatar
  Lasse Olofsson
  10/01/2018 (16:51)
  Reply

  Vilken fantastisk presentation av ett motståndarlag!

  Jag lyfter på bandykepsen och tror mig veta att IFK har ett fantastiskt bandylag på gång. På väg mot SM-guld nummer två 2022?
  Grönvita hälsningar


Kommentera

.