Idag avgörs kvalet

  • 11/03/2018

I eftermiddag kl 16:00 hemma på XL Bygg Arena mot Nässjö avgörs det om våra blåvita krigare fortsätter att spela i Elitserien även nästa år

Efter den lite snöpliga kvitteringen i slutskedet av Falun senast på Lugnets IP, där IFK länge hade iaf ena skridskon i Elitserien, avgörs nu allt på hemmaplan. Det kändes som IFK hade matchen i Falun under kontroll efter den kraftiga dominansen i första halvlek där Falun inte tilläts att komma till några farligheter av det täta försvaret, utan vi hade en klar 3-1 ledning efter 45 minunter.

Vi fick sedan i andra det viktiga 4-1 målet, men Falun gav inte upp utan reducerade nästan omgående till 4-2 och sedan även till 4-3 i 69:e minuten. Men då svarar IFK med att utöka till 5-3 genom Victor Spångberg och det började kännas klart. Men även nu biter sig Falun tillbaka och gör 4-5. Sedan kommer kvitteringen, som gör att kvalet fortfarande är levande, när Falun efter en tilltrasslad situation efter hörna lyckas raka in slutresultatet 5-5.

Även om det kanske var en besvikelse just då så har IFK det hela fortfarande i egna händer. Vinst idag mot Nässjö och Elitserieplatsen är säkrad. Så hoppas att alla nu sluter upp till XL Bygg Arena och hejar fram våra krigare mot ytterligare en Elitseriesäsong!

1 svar till "Idag avgörs kvalet"

  • comment-avatar
    Kindell
    11/03/2018 (10:53)
    Reply

    Alla till XL Bygg


Kommentera

.