IFK besegrade Broberg/Söderhamn

  • 10/11/2018

I bortamötet med Broberg/Söderhamn tog blåvitt sin första seger i elitserien 18/19 genom att besegra hälsingarna med 3-4.

En sorgefågel genom hela försäsongen och i inledningen av serien visade sig denna gång bli helt matchavgörande. Det var nämligen hörnskyttet som ledde fram till denna viktiga seger. En hittills usel hörnstatistik för IFK snyggades till något, då samtliga bortamål kom via den i bandyn mycket farliga fasta situation. Hörnhjälten Olle Nordlund dundrade in två strutar, Daniel Lehnbom och Lönn (den senare på en läcker variant) och därmed bärgades två viktiga poäng.

Trots avsaknaden av sin bästa spelare, sjuke Viktor Spångberg var blåvitt det bättre laget i första halvleken. De styrde tillställningen och ledde ett tag med 1-4 innan Broberg i den andra akten hämtade sig och började dominera allt mer betänkligt. Många med IFK hjärtan befarade en situation likt den borta mot Vänersborg, men genom en stark laginsats i defensiv lyckades Östergötlands bandystolthet hålla undan denna gång.

Målskyttar: Olle Nordlund, (2), Daniel Lehnbom samt Fredrik Lönn

1 svar till "IFK besegrade Broberg/Söderhamn"

  • comment-avatar
    Tommy Martinsson
    10/11/2018 (14:00)
    Reply

    Mycket bra jobbat och en härlig överraskning!!


Kommentera

.