IFK föll med flaggan i topp!

  • 27/02/2019

Så tog det då trots allt slut för detta magnifika bandylag. Efter en berg och dal liknande säsong med så många olika faktorer vägande emot detta unga gäng av entusiastiska bandyspelare, och så få som i egentlig mening vägande för fick IFK Motala lämna slutspelsträdet på onsdagskvällen.

Och det var symptomatiskt att de gjorde det genom att in i det sista pressa guldkandidaten. Villa var nämligen klart skärrat under och efter den första halvleken, även om hemmafavoriterna tog ledningen. Blåvitt kvitterade och tog ledningen innan pausvilan ljöd, och dessutom drog en klart frustrerad Felix Pherson (ytterhalv i landslaget) på sig ett matchstraff för en onödigt brutal bentackling på Nicklas Ögren. Så förutsättningarna för att IFK mot alla odds skulle ha chansen att göra det omöjliga, fixa till ytterligare en kvartsfinal hemma på XL Bygg Arena, fanns då den andra halvleken började.

Men då visade trots allt Villa sin klass, då de trots en man mindre på banan inte bara kvitterade utan drog ifrån till slutresultatet 5-2. Alla spelare ska ha en eloge för kämpainsatsen, men Jussi Aahltonen visade världsklass i buren. Andra plusvarianter i ett homogent bortalag var lagkapten Erik Ivarsson, Kasperi Hirvonen, Elias Gillgren samt Philip Florén.

Nu får blåvitt slicka såren och vänta ut besvikelsen innan de kan summera en säsong de ska vara riktigt riktigt stolta över.

Målskyttar för IFK: Elias Gillgren och Philip Florén.

Laget som gjorde det

Inga kommentarer till "IFK föll med flaggan i topp!"


    Kommentera

    .