IFK Motala finalist i ATG Drömfond!

  • 06/07/2018

IFK Motala Bandy får 50 000 kronor från ATG Drömfond för arbetet med skridskofritids. Klubben är en av fyra finalister som har chansen att ta hem ytterligare 100 000 kronor. – Fantastiskt roligt, säger klubbchefen Pär Beckne. Det här är pengar som går direkt till en väldigt viktig verksamhet.

ATG Drömfond är en plattform för att motverka utanförskap och ohälsa med idrott som grund. ATG Drömfond stöttar föreningar som driver projekt i den riktningen och utser varje år fyra projekt som får 50 000 kronor var. De fyra finalisterna gör dessutom upp om ytterligare 100 000 kronor.

En av årets fyra finalister är IFK Motala Bandy som får 50 000 kronor för sitt arbete med skridskofritids för barn och unga. Finalplatsen innebär att IFK har chans att få ytterligare 100 000.

– Nästa steg är att de kommer och spelar in en film från skridskofritids när vi drar igång i september, berättar Pär Beckne. Ambassadören för Drömfonden är Peter ”Foppa” Forsberg och han kommer att vara i Motala och delta i filminspelningen. Den filmen kommer sedan att visas på TV 4 Nyhetsmorgon och det blir en omröstning i hela landet om vilket projekt som ska vinna ytterligare 100 000.

IFK Motala drog igång sin hyllade satsning på skridskofritids för två år sedan och gensvaret var enormt. Barn mellan sex och tio år hämtas på skolan med buss, IFK lånar ut utrustning till dem som behöver och bjuder på mellanmål.

– Projektet går ut på att erbjuda en sund och frisk aktivitet för barnen efter skolan, säger Pär Beckne. Det kanske finns en och annan blivande stjärna bland dessa hundratals ungar. Men det viktigaste är att alla får ha kul och åka skridskor.

1 svar till "IFK Motala finalist i ATG Drömfond!"

  • comment-avatar
    Tobias Stein
    24/07/2018 (15:09)
    Reply

    Kul! Bra jobbat. Ett bra initiativ som på sikt gynnar hela samhället.


Kommentera

.