IFK stod upp mot Zorkij

  • 13/10/2018

IFK Motala bandy stretar på med träningsmatchandet, och denna helg spelar de blåvita två matcher inom loppet av knappa 20 timmar, detta i Relitahallen i Uppsala. Äventyret inleddes mot Zorkij, elitlaget från Ryssland med en imponerande historik, klockan 20 på fredagskvällen och avslutas mot Falu BS, kommande elitseriemotstånd samt förra säsongens arga kvalkonkurrent.

Fredagskvällens match var en svår nöt att knäcka för Sjöholms manskap. Proffslaget Zorkij är ett mycket bra bandylag men IFK stretade emot och kämpade enligt känt mönster som ett lag. Blåvitt fick även en smakstart i matchen och allroundkunnige Oskar Nilsson slog till redan i inledningen med ett överraskande ledningsmål. Tillställningen präglades sedan av ett ryskt lag i spelförande dominans samt ett IFK som höll ihop laget i en stark defensiv och som var ett ständigt hot i farliga omställningar. Även om ryssarna stack iväg till en tremålsledning mot slutet av fighten gav inte de blåvita upp, utan kämpade sig nästan ikapp. Matchen slutade dock 4-6 i rysk favör, men det måste betecknas som en mycket hedrande förlust. IFK hade bud på en kvitteringsboll men det ville sig inte i slutforceringen.

Efter matchen väntade mat och vila för att sedan ladda om batterierna för mötet med Falun under den tidiga lördagseftermiddagen. Målskyttar för IFK mot Zorkij: Oskar Nilsson, Philip Florén, Erik Ivarsson samt Albin Rohlén.

Inga kommentarer till "IFK stod upp mot Zorkij"


    Kommentera

    .