IFK tog poäng mot serieledarna

  • 20/01/2019

IFK grabbarna tog en rejäl skalp när man klarade 3-3 hemma på XL Bygg Arena i ett strålande bandyväder mot serieledande Villa Lidköping.

– Jag tippar 3-3 sa’ coach Sjöholm i Röda Nystanet vid den sedvanliga tränarintervjun före matchstart.

– Jag tror IFK kan överraska idag, meddelade klubbchef Beckne i samtal med MVT någon timme innan avslag.

Tänk att båda fick rätt denna soliga och gnistrande söndagseftermiddag. Skrällpoäng var namnet. Två mål, som i fredags, av hete Jonas Enander och en kvittering av Albin Rohlén i den 84:e matchminuten.

Villa-Lidköping som i dagarna har fyllt 85 år, är favoriter till SM-guldet, och höll i taktpinnen hela fighten. Men IFK-arna kombinerade en imponerande offervillig defensiv med vassa omställningar och behöver absolut  inte skämmas för poängen. Nu luktar det lite kval till slutspel!?

Burväktare Jussi Aaltonen är i kanonform så här inför VM i Vänersborg. Finns det någon keeper i Elitserien som är stabilare, säkrare och lugnare än Jussi? Sjöholms positionsförändringar av Rohlén som back, Gillgren som ytterhalv och Lönn som mittfältare, föll mycket väl ut.

736 åskådare är exakt 736 åskådare för lite.

Nu stundar således VM och sjutton dagars speluppehåll. Kanonläge för rehab, återhämtning och träning. Främst det sistnämnda. Minst tre matcher återstår, Edsbyn borta (6/2), Frillesås hemma (8/2) och Vänersborg hemma (12/2).

#45 Enander

Inga kommentarer till "IFK tog poäng mot serieledarna"


    Kommentera

    .