IFK vann i Vetlanda

  • 24/09/2018

Att möta Vetlanda på bortais är alltid en grannlaga uppgift. Undertecknad har bevittnat ett otal bortamatcher på gamla anrika Tjustkulle och kan inte minnas många där IFK har avgått med seger. Det är med andra ord erkänt jobbigt att ställas mot de gulklädda smålänningarna i deras egna kula, vilken numera är en inomhushall, kallad Hydro Arena.

Därför kan det med fog konstateras att våra blåvita iskrigare stod för en alldeles utmärkt insats då de på lördagseftermiddagen besegrade detta Vetlanda på bortabana, efter en tät och jämn tillställning. Siffrorna skrev till sist till 2-3, efter att IFK framförallt imponerat i sin defensiv. Föregående säsongs ramstarka försvarsspel verkar således ha konserverats över vår och sommaruppehåll, vilket känns tryggt att ha med sig till kommande säsong.

Enligt rapporter imponerade även Sjöholms manskap i omställningsspelet, vilket även det är viktigt eftersom blåvitt även denna vinter inte lär få tillfälle att vara spelförande i speciellt många matcher, och då blir skärpan i kontringsspelet avgörande. En nöjd tränare sade till MVT efter matchen att han framför allt framhåller laginsatsen, men poängterade även vikten av att skärpa till de perioder då laget helt tappar sitt spel.

Eftersom detta var blott tredje matchen för ett IFK som är ovant att spela på stor is måste insatsen betecknas som stark. Intrycket förstärks även av att samma Vetlanda krossat Vänersborg innan man ställdes mot blåvitt, och även om det är tidigt på säsongen måste detta förstärka östgötarnas självförtroende.

Målskyttar: Viktor Spångberg, Erik Ivarsson samt Philip Florén.

Inga kommentarer till "IFK vann i Vetlanda"


    Kommentera

    .