Inför årets World Cup

  • 08/10/2019

Bandysäsongerna blir allt längre, och just denna känns för IFK:s del ännu något längre, i och med spel i både svenska cupen såväl som i World cup. Det är nyttigt för laget att känna tävlingsnerv inför den tuffa elitserien, som endast är knappa fyra veckor bort, och även att laget ges möjlighet att svetsas samman av att ligga på matchläger under cuperna. Det är extremt mycket mer stimulerande för killarna att fightas om poäng än att spela reguljära träningsmatcher, och det skärper även motivationen.

Årets World cup går av stapeln kommande veckohelg, med Sandvikens hemmaborg Göransson Arena som spelplats. På torsdag inleder Sjöholms mannar mot något av det tuffaste bandyvärlden har att tillgå i form av motstånd, nämligen ryska mästarna Neftyanik. Med spelare som Bondarenko, Ishkeldin, Vikulin och Erik Pettersson, för att nämna några, blir det en formidabel värdemätare för IFK, på den något ovana matchtiden 10:00. Efter den bataljen väntar ett, får man förmoda, revanschsuget hemmalag, fredag kväll vid pass 23:00.

Sandviken vill nog visa sin hemmapublik att man är bättre än vad resultatet i svenska cupen visade, och satsar fullt förståeligt på att gå vidare från gruppspelet. Men då bör de nog slå IFK, som ju bekant visade att de kan besegra gästrikarna då lagen senast möttes. Det är med andra ord bäddat för en spännande och rolig match, då fredag är på väg att övergå i lördag.

På eftermiddagen under nämnda lördag väntar Frillesås, det halländska skogsgänget i sista gruppspelsmatchen. Många så kallade experter dömer ut de grönsvarta inför den kommande elitserien och det brukar ju som bekant verka som en ordentlig morot. Frillesås vill nog visa sina belackare att de har fel, och de brukar kunna spela bra mot IFK, så det blir en oviss och tuff batalj för våra bandyhjältar.

Klockan 15:30 är det avslag och där och då kan det avgöras om blåvitt mäktar med att ta sig ända till ett slutspel. En annan dimension av matchens betydelse är att det är just Frillesås som väntar i hemmapremiären för IFK. Så här på förhand ser det dock ut som att matchen mot SAIK blir nyckeln till avancemang. Spännande blir det hur som helst, och inte minst en värdemätare på hur IFK form ser ut nu när elitseriepremiären närmar sig med stormsteg.

Gruppspelet för IFK Motala bandy:

Torsdag den 10 oktober: Neftyanik (10:00)

Fredag den 11 oktober: Sandviken (23:00)

Lördag den 12 oktober: Frillesås (15:30)

Om ni inte kan vara på plats så kan man se matcherna via webb-TV, https://play.staylive.se/fib 

Inga kommentarer till "Inför årets World Cup"


    Kommentera

    .