Inför premiärmatchen i Damallsvenskan

  • 15/01/2020

Motala är sedan länge etablerat i bandykretsar i vårt avlånga land. Stadens lag i leken med det lackröda nystanet har satt avtryck och finns ständigt med då staden diskuteras, tillsammans med Göta kanal och Vätternrundan. Men som en irriterande smolk i den glädjebägaren finns avsaknaden av ett damlag på seniornivå, vilket de flesta övriga storheter inom bandyn har.

Sedan tiotalet år tillbaka bedrivs dock en satsning för att råda bot på den situationen, bland annat genom satsning på flickor. För att utveckla flickorna som återfinns i F-17 klassen samarbetar blåvitt med Tranås vilka spelar i allsvenskan och där flera av IFK-spelarna brukar få speltid.

Nu tas ytterligare ett kliv i satsningen mot ett seniorlag i bandy då Tranås damlag möter Villa på söndag på K-Bygg Arena. Detta blir en chans för dambandyn i stort att visa upp sig för den bandykunniga Motalapubliken, men även för några av blåvitts F-17 tjejer att få lira på hemmaplan i allsvenskan.

På bilden ser ni några av Motalas duktiga tjejer som är med och slåss om en plats. Från vänster Ida-Elvira Karlsson, Selma Grundström (Borgia), Stina Björck och Elsa Malmberg.

Hemsidan har inför matchen pratat med en representant från Tranås ledarstab, Hedvig Nyqvist:

Hur fungerar samarbetet med IFK Motala?

– Samarbetet är en jättebra möjlighet för de yngre tjejerna i Motala att komma och träna med oss i Tranås BoIS och få känna hur spelet på seniornivå är. Det utvecklar de aktiva i Motala och även oss i Tranås. Vi är väldigt tacksamma att de kan och vill hjälpa oss i serien.

– Det är ett gäng i Motala som brukar komma till Tranås och träna med oss. Dessutom åker även vi från Tranås upp till Motala och tränar

Dambandy på seniornivå saknas i en så pass väl etablerad bandyort som Motala. Vad tror du samarbetet mellan Tranås och IFK kommer innebära för Motala som bandystad?

– Mina tankar om att vad samarbetet kan göra är att flera tjejer i Motala vill fortsätta med bandy. Dessutom att de utvecklas och senare kan skaffa ett seniorlag som vi i Tranås kan möta

Vad kommer publiken i Motala att bjudas på då ni möter Villa på K-BYGG Arena?

– Vi hoppas på att bjuda publiken på en underhållande match. Villa är ett bra lag och vi hoppas på att kunna ge dem ett bra motstånd. Vårt lag har en bra kämpaglöd och ger inte upp i första hand. När vi väl får till vårt spel så kommer även glädjen fram i spelet, det är något jag vill att publiken ska få se.

En av de tjejer från IFK som förväntas få speltid mot Villa är Elsa Malmberg:

Hur känns det att få chansen att spela en seniormatch inför hemmapublik?

– Det skulle vara jätteroligt om jag får den chansen, eftersom det är första gången en dammatch spelas i Motala

Vilka ambitioner har du med din bandysatsning?

– Jag har höga ambitioner. Jag vill först och främst vara med i F17 landslaget och sen damlandslaget.

När tror du IFK kan ha ett A-lag på damsidan?

– Jag hoppas på damlag inom IFK så snart som möjligt, men det är många flickor i bandyskolan och jag hoppas att de hänger i så att det möjligtvis kan bli ett damlag då

Till sist, har du någon hälsning till bandyvänner i Motala inför matchen?

– Kom ner till K-BYGG Arena och heja fram oss till seger!

Matchen går av stapeln söndag den 19 januari klockan 14:00. Slut upp mangrant och gör detta till en bandyfest och ett rejält avstamp mot att ha ett eget seniorlag på damsidan!

Inga kommentarer till "Inför premiärmatchen i Damallsvenskan"


    Kommentera

    .