Kämparpoäng borta mot Sandviken

  • 07/01/2019

En av de främsta ingredienser som gör idrotten så underbar är dess oförutsägbarhet.

I åratal har så kallad experter och initierade tippare försökt få oss lekmän att påpeka motsatsen, och i gedigna inför matchanalyser på förhand gett oss resultat som ofta visat sig felaktiga.

Ta IFK:s poäng mot topplaget Sandviken på bortaplan i går, och ni får ett lysande exempel. Att på två dagar gå från att göra ett minst sagt mediokert intryck mot ett bottenlag till att knipa en pinne på Göransson Arena borde i rimlig mening inte vara möjligt. Att så totalt styra bort de erkänt skickliga gästrikarnas anfallsspel att de endast gör mål på fasta situationer är en mycket stark prestation av IFK:s försvarsspel. Lägg därtill att detta försvarsspel leddes av en tillfälligt comebackande Johan Thorsson så förstår alla och envar vidden av gårdagens blåvita insats.

I en jämn första halvlek var det hemmalaget som hade det målmässiga kommandot mot ett IFK som ändå försvarade sig väl och även chanser framåt. De 3-1 som lyste på anslagstavlan inför pausvilan var på intet sätt rättvisande och det skulle den andra halvleken belysa.

Det var nämligten ”färdigmålat” för hemmalaget, och matchens resterande två mål svarade östergötlands bandystolthet för. Den frenetiskt arbetande måltjuven Jonas Enander höll sig framme påpassligt till 2-3 och sedan ombesörjde skicklige halven Kasperi Hirvonen kvitteringen på straff. Den finske landslagsmannen var iskall från punkten och via Joel Othén i SAIK-buren satt den viktiga 3-3 bollen i nätmaskorna.  

Konstateras kan att det var en viktig poäng eftersom Falun tidigare under dagen förlorat mot Hammarby, därmed drog IFK ifrån en aning i tabellen. De blåvita knappade även in något på Sirius på den eftertraktade slutspelsplatsen närmast ovanför i sammandraget.

Målskyttar mot SAIK: Eric Lisell, Jonas Enander samt Kasperi Hirvonen.

Inga kommentarer till "Kämparpoäng borta mot Sandviken"


    Kommentera

    .