Kämpaseger i Vetlanda

  • 16/12/2018

Efter landslagsuppehållet drog elitserien igång igen med start denna onsdag.

Till stor glädje för de tillresta entusiasterna från Forza blåvitt blev det favorit i repris då Sjöholms mannar återigen besegrade de gulklädda smålänningarna.

Stort segervapen denna afton var ett effektivt hörnskytte, fyra av fem blåvita mål kom genom denna i bandyn så farliga fasta situation. Annars inledde hemmalaget piggt och hade kommandot över tillställningen i den första halvleken. 

IFK fick ägna sig åt att sätta defensiven och förhindra att Vetlandas övertag resulterade i baklängesmål, och 2-2 i paus var smickrande för blåvitt. I den andra akten jämnade matchen ut sig och lagen följdes åt i målprotokollet, med ett IFK som ständigt tog ledningen.

Det såg länge ut som att det skulle bli ytterligare en i raden av oavgjorda matcher för blåvitts del, men snabbe ryssen Vitaliy Klyushanov hade andra planer. Han förvaltade mästerligt ett läge som Viktor Spångberg skapat då han åkt rakt in i Vetlandas straffområde genom att smälla in segerbollen till 4-5.

Hela laget ska framhållas för insatsen, defensiven satt bra och de hotade Vetlandas försvar i det offensiva spelet, åtminstone i den andra halvleken.

Målskyttar: Olle Nordlund, (2), Viktor Spångberg, Erik Ivarsson samt Vitaliy Klyushanov.

Inga kommentarer till "Kämpaseger i Vetlanda"


    Kommentera

    .