Kan bli en kanonvecka..!

  • 16/11/2017

Inget går upp mot att se idrott live. Det gäller både teater och konserter. Men ibland hamnar man förstås framför TVn. Som i måndags när de blågula pojkarna mirakulöst kvalificerade sig till VM i Ryssland. Viken bragd!

Svenskarna blev ”tigrar av sniglar” enligt vältalige radioreportern Christian Olsson. (Nog hade han i förväg övat på alla dessa passande och häftiga haranger, vilket inte gör poängen sämre förstås?) Janne Andersson har verkligen fått ihop spelarna att dra åt samma håll. Spelare från tjugo klubbar har enats under nyckelordet ”Tillsammans”.

På tal om liveteater och liveidrott. I lördags var jag på Stadsteatern i Stockholm och såg ”Mina drömmars stad”, baserad på P-A Fogelströms böcker som skildrar de fattiga människornas kamp i Stockholm, med start på 1860-talet fram till nutid. Ytterst sevärd och inte minst lärorik.

IFK är nu på gång. Efter fem tunga förluster, främst den hemma mot Tellus, blev det äntligen säsongens första dubbelpoängare på onsdagskvällen. I en krampaktig och nervig fight lyckades våra blåvita hjältar besegra Tillberga. När två lag i poängnöd möts i en bottenfight, blir det oftast tätt och defensivt. Dock inte denna gång. Matchen blev tämligen händelserik och IFK vann knappt, men rättvist. Unge burväktaren Hugo Lundqvist överraskar på mig med sitt lugna och mogna spel. Hans giftiga långa utkast är ett utmärkt offensivt vapen.

Stort beröm till IFKs ledartrio Sjöholm, Beckne och Lönn som hanterat den tuffa och förlustrika starten på ett bra sätt. Att förlora, ibland hedervärt som mot Villa, sätter sina spår. Oftast mentalt. Nu väntar vi på dynamon Fredrik Lönn. Hoppas hans fot snart är OK. Han är efterlängtad.

Veckan kan bli ännu bättre förstås om IFK kniper en pinne mot Hammarby på klassiska Zinkensdam. Kan IFK ladda batterierna? Kan den starka defensiven också inkludera färre motståndarhörnor (hela 14 st. mot Tillberga)? Kan IFKs ganska vassa kontringsspel leda till flera rejäla målchanser – och mål?

Som sagt det kan bli en kanonvecka. Och i mitten av densamma fick äntligen de svenska landslagstjejerna, efter ett års förhandlande, sin uppgörelse med SFF. Det lönade sig att hota med bojkott.

/Pär Höckert

Inga kommentarer till "Kan bli en kanonvecka..!"


    Kommentera

    .