Kettunen avgjorde på övertid

  • 08/02/2018

IFK Motalas A-lag anno 17/18 upphör aldrig att förvåna eller imponera. Den match detta lag bjöd på, i ömsom snöfall ömsom skapliga förhållanden på XL Bygg Arena, går till bandyhistorien som en av de märkligaste tillställningar som skådats.

Det är bara att beklaga att de knappa 600 inte var dubbelt så många, eftersom denna tillställning hade allting en åskådare kan önska sig. Spänning, dramatik, kamp, stundtals skönspel och vackra mål.

Efter en stämningsfull inledning där Daniel Wärn hedrades med tal och en 30 sekunders applåd, satte fighten igång under ymnigt snöfall. Det var hälsingarna från Söderhamn som startade starkast och därtill hade grym effektivitet. Efter knappt 25 minuter lyste försmädliga 0-3 på resultattavlan och just då började jag och säkerligen många med mig fundera över kvalserien.

IFK såg lamslaget ut och hade svårigheter att skapa någonting, men just då hände allting på en gång. Från matchminut 27 till 39 gjorde hemmalaget fyra mål signerade Klyushanov, Ivarsson, Nordlund och Uhlin och plötsligt hade IFK vänt på steken. Nu var det Broberg som såg skärrat ut och det var med stor optimism blåvitt efter halvtidsvilan skrinnade ut till den andra akten.

Andra halvleken inleddes försiktigt från bägge lagen och det var ett markant mer försiktigt bortalag som uppträdde, där respekten för motståndet lyste igenom tydligt. I 20 minuter var det ett ställningskrig och det började likna matchen mot Vänersborg, där bortalaget jagade kvittering. Men med knappa 20 minuter kvar utökade IFK sin ledning och Broberg replikerade med en omedelbar time-out. Vad än tränaren sade till sitt manskap verkade det ha tagit skruv för nu gick hälsingarna upp till 5-5 inom en fem minuters period och mörkret började sänka sig över XL Bygg Arena. Men i denna galna match verkade allt möjligt och blåvitt återtog kommandot på en hörna till 6-5, bara för att återigen släppa in bortalaget till 6-6 i den 88:de minuten.

Där och då började många bege sig mot utgången medan samtliga spelare på isen klämde ur sig sista svettdroppen för att bärga två poäng. Det var ju så att inget av lagen var betjänta av en poäng, Broberg behövde en tvåpoängare för att vara med i jakten på slutspelsplats, och IFK vill klättra upp till ingen mans land i sammandraget. Klockan tickade upp mot 93 minuter och då gick IFK till anfall, och det resulterade i att en helt friställd Rasmus Kettunen avgjorde till blåvitts fördel.

Noteras kan att kapten Erik Ivarsson är otroligt viktig för IFK. I går visade han en enorm bredd i sitt spel, där han kombinerade slit och kamp med spelskicklighet, vilket jag anser var en av de saker som blev tungan på vågen för blåvitt. Bortalaget hade ingen motsvarighet i sitt lag, där det i stället gnälldes lite mer och där ingen tog taktpinnen i samma utsträckning. För övrigt bör alla i blåvitt premieras för en inställning och laganda som är svåröverträffad, och frågan är om det kan räcka till att slippa ett ovisst kvalspel?

Målskyttar på XL Bygg Arena: Olle Nordlund, (2), Rasmus Kettunen, (2), Erik Ivarsson, Vitaly Klyushanov samt Viktor Uhlin.

Inga kommentarer till "Kettunen avgjorde på övertid"


    Kommentera

    .