Klar förbättring mot SAIK

  • 22/11/2018

Det som i många fall skiljer ett topplag från ett bra lag, det som skiljer agnarna från vetet, är förmågan hos topplagen att utnyttja sina målchanser. Medan ett stabilt och bra mittenlag måste krama ur de sista svettdropparna för att få med sig någonting i målväg räcker det allt som oftast för ett topplag att det dyker upp några halvchanser för att det ska bli nätkänning.

Det frustrerande för ett bra lag som möter ett topplag är att även om det spelmässigt ser ut att vara jämnt skägg så ligger topplaget på en lite högre nivå och har om inte total så nästintill full kontroll på det som tilldrar sig på isen.

Det som beskrivits ovan kan appliceras på det som tilldrog sig på XL Bygg arena på onsdagskvällen, då IFK förlorade mot SAIK. Gästerna är ett etablerat storlag inom bandyn med stjärnor som Christoffer Edlund, Daniel Berlin och Daniel Mossberg i spetsen (den senare fullständigt briljant i går kväll) och känslan var att de hade full kontroll på matchen, även om spelet till stora delar var jämnt. Faktum är att blåvitt var väl så bra som bortalaget och med en högre effektivitet hade de kunnat spela minst oavgjort mot gästrikarna.

Det syntes tydligt att Sandvikens backlinje stundtals hade besvär med IFK då de kom i fart mot motståndarnas straffområde och vid ett flertal tillfällen trampade de blåvita runt försvaret och in framför utmärkte Joel Othén i SAIK:s bur. Trots att detta resulterade i farliga chanser, straff och ett antal hörnor lyckades inte IFK göra mer än fyra mål, och det är alldeles för lite för att det ska räcka till poäng mot topplaget Sandviken.

Kontrasten till gästernas skarpa effektivitet är slående och det blev till sist det som fällde avgörandet. Skyttekungen Christoffer är ett talande exempel för detta, två chanser och två mål var facit för IFK-legendaren Kenta Edlunds son denna kväll.

Positivt att ta med från fighten är att blåvitt de facto spelade jämnt mot Sandviken och att de skapar chanser hela tiden. Till slut måste islossningen komma och låt oss hoppas att så sker redan på fredag kväll borta mot jumbon Tellus.

Villy Klyushanov var pigg denna afton med två mål och fin fart på skridskorna, Viktor Spångberg bör nämnas för ett vackert Kurre Hamrin mål och i övrigt bör laget nämnas för frejdig kamp och att de aldrig slutade spela sitt spel. Målskyttar: Vitaliy Klyushanov, (2), Viktor Spångberg samt Anton Spångberg.

Vinnande nummer på kvällens 50/50 lotteri var nr 3304 som vann 4150kr. Vinsten hämtas på vårt kansli.

Villy Klyshanov

Inga kommentarer till "Klar förbättring mot SAIK"


    Kommentera

    .