Klart för kvartsfinal

  • 17/02/2019

Vad ska skrivas om detta fenomenala bandylag, nu när superlativerna börjar ta slut? Är det ens någon idé att tippa hur den på förhand givna kvartsfinalserien mot Villa kommer sluta?

Att ens ta sig till slutspel var en bragd givet förutsättningarna, men väl där gick alltså de blåvita hjältarna vidare till nästa gren på slutspelsträdet med sammanlagt förkrossande 11-5 (!).  Man får nypa sig i armen för att försäkra sig om att man inte drömmer. Efter den första åttondelsfinalen säkra 5-2 i blåvit favör har snacket bland de så kallade experterna gått ut på att IFK gynnats av vädret, isen och tvivelaktiga domarbeslut. Vetlandas kabyss pratade exempelvis efter matchen på XL Bygg Arena i torsdags om att de längtade till lördagens avgörande match på perfekt is och kallare temperatur, underförstått att det skulle gynna dem. På framträdande bandysajter på nätet har följaktligen Vetlanda trots underläget givits favoritrollen att vända på steken. I stället verkade det som att Sjöholms krigare gynnades av den perfekta isen, givet att de faktiskt kontrollerade stora delar av matchen och vann med klara 3-6.

Annars inledde Vetlanda klart starkast med en hög press. Intentionen hos smålänningarna var naturligtvis att hämta ikapp försprånget och gå förbi men till hemmapublikens förtret var det IFK som tog ledningen genom hete Elias Gillgren. Vetlanda kvitterade emellertid och tog även ledningen. Men precis som på XL Bygg Arena i torsdags fick de blåvita ett psykologiskt viktigt mål just innan pausvilan, denna gång genom en urstark genomåkning av Jonas Enander. Efter en bra inledning av blåvitt av den andra halvleken stack ändå hemmalaget upp och återtog ledningen, men sedan Johan Thorsson förvaltat en straff på bästa sätt till 3-3 fick blåvitt åter momentum och det släppte de aldrig. Genom ytterligare tre mål, (3-4 gjort av födelsedagsbarnet Albin Rohlén), fastställdes slutresultatet till 3-6 inför en stor och lycklig bortaklack. Noteras bör att IFK genomförde matchen på ett taktiskt superbt sätt, med god kontroll och hårt arbete i defensiven och genom att vara vassa i omställningsspelet. Återigen var de blåklädda även mycket hetare än sina motståndare i närkampsspelet och de vann de flesta andra bollarna och returerna.

Nu väntar några dagars vila och träning innan Villa väntar i kvartsfinal nummer ett på onsdag. Att påstå att IFK är underdogs i denna kvartsfinal är ett stort understatement men det verkar vara ett läge som passar denna upplaga av blåvitt. Äventyret lever.

Målskyttar mot Vetlanda: Elias Gillgren, (2), Jonas Enander, Johan Thorsson, Albin Rohlén samt Philip Florén.

Inga kommentarer till "Klart för kvartsfinal"


    Kommentera

    .