Mattias tankar om säsongen så här långt

  • 24/01/2019

Med tre matcher kvar av grundserien kan IFK konstatera att elitserieplatsen är säkrad till 2019/20 och att laget nu har allt att vinna och inget att förlora. Det är ingenting mindre än en idrottslig bragd det hårt skadeansatta och ungdomliga blåvitt svarat för och vad som än händer under slutet av säsongen förändras inte det omdömet.

En från början tunn och skadekänslig trupp har under resans gång naggats hårt i kanten, inte minst av hjärnskakningar men även av andra skador och sjukdomar. Veteraner och tidigare stjärnor har räddat upp situationen och fyllt på laget och ändå har spelet fungerat med få undantag, och det är ett tecken på att det blåvita grundspelet fungerar.

I skrivande stund är det VM-uppehåll och IFK slickar såren och tränar inför fortsättningen av en säsong som förhoppningsvis kan pågå ett bra tag framöver. Om detta blåvita bragdlag når slutspel kan detta bära långt, för spelet brukar kunna fungera som allra bäst mot starkt motstånd, vilket det uteslutande lär handla om i ett slutspel.

Hemsidan har fått några ord med tränare Sjöholm om situationen i IFK:

Hur är läget i laget såhär under VM-uppehållet? 

– Det är som innan, god stämning och positiva tongångar. Bara de tråkiga hjärnskakningarna som spökar men det kan vi inte göra mycket åt utan det får ta den tid det tar.

Hur balanserar ni behovet av vila i förhållande till förberedelser inför serieavslutningen?

– Vi har varit lediga måndag denna vecka och tränade mest för att sparra våra VM-spelare i tisdags men på torsdag drar vi igång med lite tuffare träning till mitten av nästa vecka sedan börjar vi förbereda oss inför omstarten av de tre sista omgångarna.

Vilken fokus och inriktning på träningspassen har du under uppehållet?

– Nu i början mer styrka och senare mer explosivitet och detaljer.

Kontraktet till elitserien 19/20 är i praktiken säkrat. Hur ser du på lagets insats så långt 18/19?

– Killarna har gjort det riktigt bra med tanke på våra förutsättningar. Dåliga förberedelser inför seriestart och i början av serien med barmark och rinkpass och på det mängder av skador. Är väldigt imponerad av hur föreningen och spelare hanterat allt detta och presterat så pass bra som vi gjort.

Man undrar i sitt stilla sinne hur tabelläget sett ut om inte laget varit så skadedrabbat. Vad har du för tankar kring det?

– Har under alla mina år inte varit med om något liknande. Vi har klarat det bra men det har givetvis slitit på övriga truppen samt att träningarna tappar i kvalitet då vi varit ganska få många gånger. Sedan har veteranerna gjort föreningen en jättetjänst som ställt upp när vi haft behov. Har inte funderat så mycket på det eftersom det saknar betydelse och kanske hade vi tagit några fler poäng. Men som sagt vi har ett bra lag och de flesta kan spela på flera positioner vilket har hjälpt oss

 

Det ska bli väldigt spännande att följa IFK under sluttampen av serien och förhoppningsvis under ett kommande slutspel. Känslan är att det finns mer att ta ut av laget, i synnerhet om de kan få tillbaka några av de skadade pjäserna, och med en vässad form lagom till VM är över kan säsongen som sagt vara ett bra tag.

Inga kommentarer till "Mattias tankar om säsongen så här långt"


    Kommentera

    .