Mesta mästarna besegrades

  • 29/11/2019

På torsdagskvällen tog IFK en mycket meriterande skalp då laget på bortais besegrade förra säsongens SM-finalist Västerås med övertygande 2-5.

Inte nog, således, med att de blåvita vann mot så meriterat motstånd, utan de gjorde det tämligen säkert. Även om gurkorna inledde med att ta ledningen presterade Sjöholms mannar säsongens bästa halvlek under den första akten.

Det handlade om veritabelt finlir med ett passningsspel där samtliga lirare var involverade, och mesta mästarna fick finna sig i att bli akterseglat. 1-3 i paus var närmast i underkant, och det måste varit med stora bryderier hemmalaget tog paus för att diskutera läget. Nu verkade det ha hjälpt något, för att VSK tog tag i taktpinnen då andra halvlek men mötte ett allt som oftast kompakt borta försvar, och de grönvita hade svårt att skapa de där riktigt heta chanserna.

Men en reducering kom till 2-3 via straffslag, och nu började alla med blåvita hjärtan frukta en scenförändring mot slutet av matchen. Västerås pumpade på och skapade en del farligheter men då unge herr Bjerkegran utökade till 2-4 på hörna kändes det hela avgjort. P 21 VM klara (tillsammans med Viktor Hulthammar) Albin Rohlén kunde sedan spika slutresultatet till 2-5 och skrällen var ett faktum. Sett över matchens 90 minuter var bortalaget starkare än gurkorna och segern var odiskutabel.

Den färska tvåpoängaren tog IFK upp till en sjätteplats i sammandraget på bättre målskillnad än Vänersborg, Broberg och Vetlanda. Det ska bli spännande att se hur det hela artar sig, nu när vi i två raka hemmamatcher möter Frillesås på söndag och sedan tabellrivalen Broberg på tisdag. Slutligen upphör man aldrig att förvånas över detta lag, som trots yttre förutsättningar och motigheter bara tycks bli bättre och bättre.

Målskyttar: Elias Gillgren, Philip Florén, Fredrik Lönn, Albin Bjerkegren samt Albin Rohlén.

Inga kommentarer till "Mesta mästarna besegrades"


    Kommentera

    .