Nära att segerraden förlängdes mot Hammarby

  • 15/11/2018

Det är alltid en hemtrevlig och mysig känsla att knalla in på XL Bygg Arena och göra sig redo för att avnjuta en bandymatch, och IFK:s nya giv med ett öltält i direkt anslutning till entrén förhöjde den känslan.

På onsdagskvällen var det nämligen äntligen dags för IFK att begå hemmapremiär och det var en festpräglad air i den grådisiga kvällsluften där blåvita supportrar förberedde sig och där en och annan grönvit anhängare kunde skönjas.

Anrika Bajen, Hammarby från söders höjder, stod för motståndet i den första matchen på säsongen på XL Bygg Arena, ett favorittippat lag som alltid abonnerar på en slutspelsplats framåt våren. De så kallade bandyexperterna hade förutsett en tämligen ensidig historia och alla på plats var nog bespetsade på en tuff match för hemmalaget.

Men rätt så snart utkristalliserade sig en markant matchbild där Hammarby förvisso ägde bollen och anförde tillställningen, men där ett smart IFK manövrerade ut stockholmarnas anfallsförsök. Därtill var de blåvita farliga när de fick tillfälle att ställa om och kontra, och spelövertaget för Bajen kändes inte direkt hotande. Att ständigt köra in i en blåvit mur av försvarare inverkade menligt på bortalagets humör och de började ta onödiga utvisningar, varav en för dåligt uppförande och under en av de perioderna passade IFK på att göra det viktiga ledningsmålet.

Det var farliga forwarden Philip Florén som förunnades att göra säsongens första mål på XL Bygg Arena, ganska logiskt med tanke på Lidköpingssonens patenterade målfarlighet. När så Jonas Enander satte 2-0 strax innan pausvilan, efter att Kasperi Hirvonen på ett vackert sätt utnyttjat ett misslyckat försök till uppspel från Hammarbys försvar och hittat den skäggprydde Åtvidabergssonen, kändes plötsligen IFK som anförare av matchen.

Efter pausvilan satte Hammarby full fart på den nyspolade isen och blåvitt sattes under stark press. IFK hade fullt sjå att freda sig och hade ett tag två man på utvisningsbänken, men redde ut situationen temporärt. Men den grönvita pressen gav tyvärr utdelning då stockholmarna genom två hörnor kvitterade till 2-2. Där och då befarade alla på XL Bygg att Hammarby skulle dra ifrån men på ett av få anfall från hemmalaget satte Enander sitt andra mål för kvällen och med knappa 10 minuter kvar ledde de blåvita med 3-2. Men hörnor visade sig vara Hammarbys melodi denna afton och på en sådan kvitterade de återigen. Resten av matchen blev en kamp och sluggerfest, där båda lagen misslyckades att sätta ett ledningsmål.

Signifikativt för detta IFK är att efter matchen kändes det som en förlorad poäng snarare en än vunnen. Innan hade nog de flesta med blåvitt hjärta tagit ett oavgjort resultat mot Hammarby alla dagar i veckan, men Sjöholms mannar var med ett smart spel snubblande nära att slå givna topplaget Bajen.

I ett starkt kollektiv lyste Jussi Altonen i målet, Fredrik Lönn slet outtröttlig på mittfältet, Kasperi Hirvonen hade en del fina ageranden på högerhalven men alla förtjänar ett omnämnande.

Nu närmast väntar två viktiga bortamatcher, mot Falun och Frillesås, och känslan är att IFK:s form är på uppåtgående. Spännande är bara förnamnet.

Florén förste målskytt

Inga kommentarer till "Nära att segerraden förlängdes mot Hammarby"


    Kommentera

    .