Nu är det igång – äntligen!

  • 11/09/2019

”Abstinens (substantiv, härleds ur lat abstiner verb i neutrum) betyder i sin översättning ’avhållsamhet’. Det avser avhållsamhet från till exempel njutningsmedel och sexuell aktivitet. Som medicinsk term innebär det att en person upphör att använda läkemedel, alkohol, tobak eller narkotika.”

Tre veckor utan bandy är på gränsen till en pina.

Även om det inneburit härliga cykelturer kring natursköna Mosel med tillhörande kyliga vita Rieslingsviner. Eller tuffa österrikiska alpvandringar i distriktet Kärnten eller sköna avslutande bad på Istrien, Kroatien.

Hursomhelst. Nu är jag åter hemma. Efter fredagens kvällshemkomst blev det en tur på lördagseftermiddagen till Hydro Arena i Vetlanda där våra blåvita hjältar möte nykomlingen Åby Tjureda. Premiärmatch för de båda. Efter en jämn första halvlek vinner IFK relativt klart med 5-3 (1-1).

Vilka slutsatser kan man dra av denna fight? Åtminstone finns nu ett färskt utgångsläge. Något att börja ifrån. Att ta avstamp ifrån. Viktigt att inte använda de typiska idrottsflosklerna; ”svårt så här i början” eller ”det var första matchen” eller ”man kan inte kräva..”

Vår kompetenta ledarkvartett; Sjöholm, Brode´n, Beckne och Lönn är väl medvetna om att ris och ros ska utdelas omedelbart. Huvudfrågan blir således. Vad förbättra till nästa fight? Vad ska vi fila på under kommande träningsvecka inför Villa-Lidköping?

Förresten. Jag är övertygad om att IFK har en av de absolut kunnigaste och ambitiösaste ledaruppställningarna bland elitklubbarna. Detta har jag nämnt tidigare.

På mig imponerade, i matchen mot Åby, unge Albin Bjelkegren med sitt intelligenta spel. Jag tror inte han missade en passning under sina byten från båda ytterhalvspositionerna. Även nye Anders Persson, från Tellus, kommer att bli en stor tillgång. En härförare.

Bäst i IFK var dock Vitaly Klyushanov. Jag gillar hans sätt att ”köra”, rakt på, full fart, inga onödiga så kallade urvändningar. Visst håller han bollen för länge ibland, men…

Fylld av avundsjuka hörde jag Åby-ledarna berätta att snart är taket på plats på den nya bandyhallen. Klar att invigas inför elitseriestarten. Imponerande snabbt och effektivt arbete av föreningen och lika imponerande av den ytterst idrottsarenavänliga kommunen Växjö, som borgar för ett lån på ca 36 mkr.

I Motala fortgår arbetet med ett få en hall på plats till oktober 2020. Outtröttligt? Tålamod är en dygd.

//Pär Höckert

 

Inga kommentarer till "Nu är det igång – äntligen!"


    Kommentera

    .