Nu drar Silly Season igång

 • 22/03/2019

En etablerad sanning inom idrotten är att bandyn, möjligen med undantag från längdskidåkning, har idrottens längsta försäsong i förhållande till längden på den aktiva perioden av säsongen.

När detta skrivs är det drygt ett dygn kvar till SM-finalen och redan i början av april drar IFK Motala igång barmarksträningen inför 2019/20. Till skillnad från för ett par år sedan kan blåvitt nu ta sig an denna mödosamma tid i vetskapen om att de är tillbaka bland de bästa lagen i elitserien, bland slutspelslagen. Det borde vara en underlättande faktor då gym och löparspår väntar, inte minst mentalt, att ha med sig förra säsongens lyckosamma resa.

Med det sagt är det även viktigt att lägga den bakom sig och utmana sig själva att klättra ytterligare ett par pinnhål, både individuellt och som lag.

En nyckelroll då laget befinner sig i gränslandet mellan två säsonger har IFK:s klubbchef Pär Beckne. Nu är det hans tid att agera, och med tanke på lagets framgångar de senaste tre säsongerna torde fokus för hans arbeta vara att behålla laget intakt, och i andra hand leta en eller annan förstärkning. Ekonomiska svårigheter och turbulens inom många lags trupper pekar mot att vi i år får en stöking och oviss Silly Season. SAIK och Hammarby väntar besked om elitlicens, (ska meddelas 1 april) och Vänersborg befinner sig i stora finansiella problem.

Men för IFK:s del ser det ljust ut och följaktligen andas klubbchefen tillförsikt då hemsidan ber om en lägesuppdatering:
– Det ser bra ut och målet är att truppen ska innehålla två målvakter, femton seniorutespelare och tre juniorer. Just nu har vi en målvakt, tolv seniorutespelare och en junior.

Hemsidan har en tradition att uppdatera det blåvita läget under Silly Season. Den brukar köra igång på allvar efter SM-finalerna men vi inleder redan idag med en färsk lista.

Klara för 2019/2020

Jussi Aaltonen

Elias Lövstedt

Kasperi Hirvonen

Albin Rohlen

Eric Lisell

Erik Ivarsson

Vitaliy Klyshanov

Philip Floren

Fredrik Lönn

William Lövstedt

Niklas Ögren

Jonas Enander

Anton Spångberg

Viktor Spångberg

På väg ut/Frågetecken:

Olle Nordlund, Hugo Lundqvist, Elias Gillgren samt Oskar Nilsson

Nyförvärv:

Inga att rapportera än

Som skrivits ovan kommer hemsidan att uppdatera listan så snart nya uppgifter tillkommer, men vi kan konstatera att truppen redan nu ser stark ut. Silly season är nästan lika spännande som den ordinarie säsongen.

3 Svar till "Nu drar Silly Season igång"

 • comment-avatar
  Lars
  04/04/2019 (07:21)
  Reply

  Uppdatera!

  • comment-avatar
   IFK
   04/04/2019 (16:19)
   Reply

   Nu kom det en uppdatering!

 • comment-avatar
  Fager
  22/03/2019 (19:31)
  Reply

  Det viktiga är 1 libero och en målspruta


Kommentera

.