Nu startar äntligen säsongen 2019/20

  • 05/11/2019

Äntligen ligger isen blank och spelbar på K bygg Arena och från och med måndag denna vecka är det full fart på den anrika rektangeln.

Denna vecka markerar också dubbla premiärer för blåvitt, då det är premiär i elitseriespelet borta mot Vetlanda på onsdagen och hemmapremiär på lördag mot SAIK. Inför seriestarten har hemsidan känt av pulsen på en av de lirare som kanske tydligast symboliserar denna upplaga av IFK:s signum med stort hjärta, frenesi och lagkänsla, nämligen försvarsmuren # 36 Nicklas Ögren.

En av få backar i fotboll som blivit utsedda till världens bästa fotbollsspelare är italienaren Fabio Cannavaro. Han var både brytsäker, otroligt snabb och mycket bra i huvudspelet, och trots att han endast mätte 1,75 vann han i stort sett alla nickdueller tack vare en kombination av spänst, snabbhet och inte minst timing.

I IFK har vi, skulle jag vilja påstå, bandyns motsvarighet i den kortvuxne, ettrige, brytstarke och hårdföre Ögren. Han viker inte undan trots att anfallare som både är muskulärt storvuxna och minst huvudet längre kommer farande i full fart mot honom, hårt och resolut går han in i varje närkamp med en naturlig självklarhet. Dessutom är han ettrig och flink i tugget på banan, han kan konsten att komma en motståndare in på skinnet med lite provocerande snack, en konst som Peter Forsberg behärskade till fulländning på sin tid. Hur ser publikfavoriten Nicklas Ögren på läget inför säsongsstarten?

Hej Nicklas! Hur skulle du beskriva läget i laget inför onsdagens premiär?

– Hej! Läget är bra, alla är sugna på att dra igång på riktigt nu!

Vad blir viktigt mot Vetlanda?

– Det gäller att vi håller oss till vår matchplan och gör det vi är bra på! Det gäller alla matcher! Brukar vara tighta matcher mot Vetlanda så det är viktigt att vi har fokus på vårt

Hur känns din egen form?

– Den känns helt okej tycker jag

Hur ser du på era möjligheter denna säsong?

– Har vi samma inställning som förra säsongen och bygger vidare på vårat eget spel så har vi stora möjligheter att gå till slutspel i år igen, men jobbet måste göras också

Vetlanda inledde serien med förlust borta mot Villa i lördags, och är säkert laddade för att visa sin hemmapublik att de kan vinna. Lite extra krydda på de gulkläddas revanschlusta är säkert förra säsongens förluster i åttondelen mot IFK, och räkna således med ett laddat hemmalag. Enligt vad hemsidan erfar är samtliga spelare tillgängliga, bortsett från bröderna Spångberg.

Äntligen drar det igång!!

Inga kommentarer till "Nu startar äntligen säsongen 2019/20"


    Kommentera

    .