Ny poäng mot ett av topplagen

  • 27/11/2019

Oavgjort tycks vara modellen för vårt tappra favoritlag i bandyns elitserie, denna säsong. World Cup segraren Bollnäs blev på tisdagsaftonen nästa storlag att snuvas på poäng i mötet med IFK denna vinter, i en match med svåra yttre förhållanden och hoppig is.

1-1 slutade matchen rättvist, en tillställning som präglades av kamp och vilja. Ytterligare en viktig poäng i sammandraget för blåvitt, således. Som bekant råder tvåpoängssystem inom bandyn, vilket innebär att en poäng är mycket mer betydelsefull än inom fotbollen, där segraren får tre poäng.

Annars började hälsingarna klart bäst och satte visst tryck på hemmalaget inledningsvis. De tog också ledningen genom åldringen Andreas Westh, nestorn på liberopositionen som med sina 42 år är still going strong. Denna afton innebar ett mål på hörna för den forna landslagsliberon, men tyvärr även flera tillfällen där han tappade koncepten och skrek och svor åt flera av IFK:s anfallare efter tuffa närkamper.

I takt med att regnet tilltog blev resten av halvleken ett ställningskrig med långa utkast från målvakterna och brottningsmatch om bollen i straffområdena. Men inget av lagen fick utdelning och när pausvilan kom ledde storlaget Bollnäs med 0-1.

Regnet upphörde och under de första 10-15 minuterna av den andra halvleken gick det att spela bandy. Bortalaget agerade kompakt tätt defensivt och var halvfarliga framåt. Allt eftersom tiden gick blev isen återigen hoppig och lirandet fick ge vika för kamp. IFK tog över taktpinnen lite mer och såg i det läget starkare ut än Bollnäs och det var rättvist att kvitteringen kom, ett utjämnande mål signerat Jonas Enander.

Slutet av matchen präglades av två lag som syntes värna om den poäng de hade och samtliga spelare slet hårt i de kampsituationer som helt ersatte finliret. När domaren blåste av matchen stod 1-1 på resultattavlan, vilket var ett rättvist resultat.

När det råder sådana förhållanden som det gjorde denna match är det svårt att framhålla en eller ett par spelare framför andra. Av nödvändighet blir det ett kollektivt slitande vilket samtliga gjorde med den äran. Lite cred dock till Jonas Enander, som tog och gav extremt mycket stryk i kamp mot oömma motståndarbackar.

Nu väntar närmast gurkorna från Västerås på bortais kommande torsdag. Då får spelarna äntligen göra upp under perfekta förhållanden inomhus.

Målskytt för IFK: Jonas Enander

Inga kommentarer till "Ny poäng mot ett av topplagen"


    Kommentera

    .