Ny stabil seger

  • 02/12/2019

På söndagen, under närmast perfekta förhållanden på K-BYGG Arena, kunde äntligen matchen mellan IFK och Frillesås avgöras. Tredje gången gillt, således, och för blåvitts del blev det en fantastisk första advent.

Inte nog med att det blev två färska och viktiga poäng, utan östgötarna kunde för andra gången denna vinter hålla nollan, något som är ovanligt i bandy. Faktum är att, förutom möjligen en kort period innan och efter pausvilan, hade hemmalaget full kontroll på denna tillställning från avslag till slutsignal.

De blåvita ryckte ifrån till 2-0 redan då knappa tio minuter gått, och i stället för att jaga ytterligare mål spelade Sjöholms mannar kontrollerat och disciplinerat. Frillesås tvingades jaga boll och satsa på att forcera fram något då de äntligen fick tag på nystanet. Men frånsett ett flertal resultatlösa hörnor hade hallänningarna förtvivlat svårt att hitta på något konstruktivt och farligt i sin offensiv.

Det som gladde mest emellertid var Philip Floréns effektivitet på hörnskyttet. Tre mål från vårt offensiva vapen blev facit, och detta från en kille som sällan håller sig framme just på hörna. Denna fasta situation är otroligt viktig och farlig i bandy, och med den utdelningen skapas ett momentum för de förfördelade.

När ett lag sedan har en så bra målvakt som dessutom håller nollan blir man svårslagna. Det känns som IFK vuxit ytterligare sedan förra säsongen. Farhågor från tyckare innan matchen gjorde gällande att blåvitt skulle få det svårt, eftersom de förväntades föra matchen, men dessa farhågor kom på skam.

Hemmalaget visade med eftertryck att de kan kontrollera och agera spelförande i matcher mot sämre lag, och det är just det de blivit bättre på. Det känns som laget i högre utsträckning än förut kan anpassa spelet efter motstånd och matchsituation, vilket lovar gott inför det som komma skall.

Målskyttar inför knappa 800 första adventsfirare: Philip Florén, (3) samt Eric Litzén.

Inga kommentarer till "Ny stabil seger"


    Kommentera

    .