Nya träningsupplägget

  • 09/04/2019

Här kommer tränare Mattias beskrivning om det nya upplägget tillsammans med Agne Bergvall

5/6/7-4 var vi nere i Växjö hos Agne Bergvall och hans team på High Performance Center och gjorde den första delen av våra tester VO2 Max. Först måste jag säga att arena staden i Växjö är en imponerande anläggning. De har i stort sett allt samlat på en plats och antalet aktiva har ökat lavinartat när förutsättningarna blivit bättre för alla.

Samarbetet mellan de olika föreningarna har också ökat och bidragit till kunskapsspridning som gynnat alla. Finns så otroligt mycket kunskap hos ledare och aktiva som barn och unga och för den delen även äldre kan ha mycket nytta av.

Vore något för Motala Kommun att titta på , arenorna och området genererar en hel del intäkter till kommunen och framför allt en bättre hälsa hos invånarna vilket är ovärderligt i långa loppet och kanske den bästa investering man kan göra i dagens samhälle när fler och fler sitter stilla.

Nåväl tillbaka till anledningen till att vi var där. Vi har under de senaste åren funderat en hel del på hur och vad man skulle kunna göra för att ta en lagidrott in till den individuella idrotten och då menar jag träningsmässigt. Alla spelare har olika genetiska och fysiska förutsättningar och det blir ju inte 100% effektiv träning om alla gör samma saker.

Fram till idag har vi försökt kompensera detta genom att köra individuella pass där vi utan egentlig vetskap skapat träningar för individen. Nu med hjälp av Agne och hans team får vi mer kött på benen och ett ypperligt team bakom oss när vi ska dra igång med årets träning.

Det har varit en givande helg då i stort sätt alla har genomfört dessa tester. Tillsammans med testerna som ska genomföras om ett par veckor kommer vi få en ganska klar bild av hur varje individ ser ut rent fysiskt och hur vi kan förbättra oss på individuell nivå på ett effektivare sätt.

Spelarna har varit väldigt intresserade och nyfikna på detta och jag är övertygad om att när vi har den stora bilden klar kommer alla jobba stenhårt med hjälp av tekniken för att bli ännu bättre bandyspelare.

Grunden är snart på plats och sedan är det bara jobba på inför säsongen 2019-20.

1 svar till "Nya träningsupplägget"

  • comment-avatar
    Uffe Larsson
    09/04/2019 (11:44)
    Reply

    Ser att det vankas comeback av Sjöholm! Den enda som man ser gör fystest! Vore något! En av de bästa IFK spelarna genom tiderna ( kanske t.o.m . Den bäste). Kommer inte göra bort sig!


Kommentera

.