Oavgjort i Vänersborg

  • 06/10/2018

Ett decimerat och lite sargat IFK spelade på fredagskvällen träningsmatch mot Vänersborg på bortais. Strukna på laguppställningen var Eric Lisell, Olle Nordlund samt Fredrik Lönn vilka av olika orsaker är borta från spel under en period framöver.

Det medförde att Isac Johansson, utbytesspelare från Tranås BOIS och nyförvärvet Elias Lövstedt fick tillfälle att visa upp sig för tränare Sjöholm. Denna match var för övrigt något av en förövning inför premiären av elitserien, vilken infaller i samma hall mot samma motstånd om ganska exakt tre veckor. Viktigt således att markera mot de kommande premiärmotståndarna att man är att räkna med i vinter.

Att döma av den inledande halvtimman borde Vänersborg fått lite att tänka på. Ett effektivt och starkt IFK stormade fram till en solid 0-4 ledning, och det fanns i det läget inte särskilt mycket som pekade mot att Vänersborg skulle resa sig. Men västgötarna repade mod och hyfsade till siffrorna till 2-4 innan pausvisslan ljöd i Arena Vänersborg.

Ganska raskt ombesörjde sedan Vänersborg att kvittera genom två snabba mål i inledningen av den andra akten, och man befarade att det skulle rinna iväg. Men ett starkt och defensivt skickligt IFK Motala höll undan och matchen slutade till sist 4-4.

Detta var en lovande insats av blåvitt och ännu mer imponerande är det om man betänker att IFK till skillnad från Vänersborg inte kan träna på fullstor plan.

Målskyttar i Vänersborg arena under fredagskvällen: Jonas Enander, Philip Florén, Erik Ivarsson (straff) samt Albin Rohlén.

Inga kommentarer till "Oavgjort i Vänersborg"


    Kommentera

    .