Oavgjort mot Hammarby

  • 25/11/2019

Upprepningar är vanliga, såväl i livet som i idrotten. Saker som händer verkar lagbundna att upprepas, på något konstigt sätt.

När IFK på fredagskvällen mötte Hammarby på K-BYGG arena var det ett antal ingredienser som upprepades i matchbilden från tidigare matcher. Liksom mot Edsbyn var det regnigt, (om än inte lika ymnigt) och det blev en kampbetonad match. Precis som i onsdagens heroiska minibragd mot Villa på bortais blev resultatet 4-4 och med samma man som poängräddare i slutsekunderna. Skicklige ytterhalven Kasperi Hirvonen har alltså på likartat sätt agerat poängräddare i två matcher i rad, bägge gånger på distansförsök som letat sig in bakom motståndarnas målvakter.

IFK började annars bäst mot söderbröderna och ledde med 2-0 innan Stockholmarna började komma in i matchen. De både reducerade, kvitterade och tog ledningen innan hemmalaget kunder kvittera innan pausvilan. Den andra halvleken handlade mest om närkamper och hård kubbning, där bortalaget länge såg ut att avgå med segern. Men då klev herr poängräddare Hirvonen fram, den finske landslagsmannen räddade dagen för IFK, och mot ett oavgjort resultat hade vare sig hemma eller borta kabyssen något att erinra. Det var tämligen rättvist, sett till chansfördelning och bollinnehav.

Närmast väntar nu Bollnäs i morgon kväll ( läs tisdag) på K-BYGG Arena och det ska bli spännande att se vad Sjöholms mannar kan göra mot det kraftigt förstärkta hälsingegänget.

Målskyttar för IFK mot Bajen, inför knappa 700 åskådare: Philip Florén, (2), Jonas Enander samt Kasperi Hirvonen.

Inga kommentarer till "Oavgjort mot Hammarby"


    Kommentera

    .