Oavgjort på nytt

  • 29/11/2018

Bandy är en idrott där mål är vanligt förekommande. Det är ingen ovanlighet att det blir 8-12 mål under en elitseriematch, bland annat för att marginalerna är små, ytor svåra att täcka upp fullständigt och att det uppstår väldigt många målchanser under en match. Därför är det som regel så att ifall ett lag endast släpper in två mål brukar det normal räcka till seger.

Men i två matcher i rad har nu IFK å ena sidan lyckats så pass i sin defensiv att de endast släppt in två mål, men å andra sidan endast gjort två framåt. Precis som mot Tellus på bortais i fredags, slutade nämligen onsdagskvällens fight mot Sirius 2-2. Därmed spelade IFK oavgjort för fjärde (!) gången denna upplaga av elitserien.

Det var en märklig match de tappra dryga 600 i publiken i novemberkylan fick uppleva. Trots fina yttre förutsättningar blev isen snabbt hoppig, och efter en spelmässigt bra inledning blev det mest kamp på isrektangeln. Det såg annars inledningsvis lovande ut med ett piggt och inspirerat blåvitt som tog ledningen på hörna innan fem minuter gått, en ledning som Sirius omgående kvitterade.

Genom ett vackert och klassiskt bandymål där en frispelade lagkapten Ivarsson grundlurade borta keepern tog sedan hemmalaget omgående ledningen, en ledning de behöll ända fram till övertid. Då var gästerna ofina nog att på hörna få in ett för dem viktigt kvitteringsmål, naturligtvis ett dråpslag för ett hemmalag som ändå måste sägas ha varit det något bättre laget.

Återigen var effektiviteten ett sorgebarn för Sjöholms mannar, något som de ständigt slipar på och som måste bli bättre. Även om isen var svårspelad och det var svårt att skapa klara chanser hade IFK ändå tillräckligt med sådana för att ha kunnat spela hem en viktig tvåpoängare. Mot ett blekt Sirius, som i ärlighetens namn också de hade sina lägen, borde IFK vunnit med ett par bollar, men så är nu en gång för alla bandyn.

Nu väntar närmast mesta mästarna VSK hemma på XL Bygg och det är bara att ladda inför den svåra uppgiften.

Målskyttar mot Sirius: Erik Ivarsson, (2).

Inga kommentarer till "Oavgjort på nytt"


    Kommentera

    .